Panforte czekoladowe.

Panforte czekoladowe.

Panforte czekoladowe.

     Witajcie Kochani. Dziś mam dla Was przepis na niezwykłe toskańskie ciasto, tradycyjnie wypiekane na Boże Narodzenie. Panforte to orzechy oraz suszone (lub kandyzowane) owoce zlepione ciągnącą masą przypominającą miękki nugat. Istnieją dwa warianty klasyczne (miodowe) lub czekoladowe. Panforte jest słodkie, orzechowe z wyraźną nutą skórki pomarańczowej, może leżakować w temperaturze pokojowej nawet do dwóch miesięcy, warto więc upiec je już teraz i cieszyć się jego bogatym smakiem w okresie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, pieczenie, orzechy, susz, czekolada, ciasto, ciasto 3 bit, mąka, kakao, czekoladowa, miód, boże narodzenie, słodkie, orzechy laskowe, syrop, ananas, cynamon, ciasto na boże narodzenie, ciasto z orzechami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, biała czekolada, pieczeń z mielonego, masło orzechowe

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.