Hot Chocolate Fondants - ciastka czekoladowe na ciepło

Hot Chocolate Fondants - ciastka czekoladowe na ciepło

Hot Chocolate Fondants - ciastka czekoladowe na ciepło

Czekoladowy fondant, czasami nazywany czekoladowym wulkanem, jest niesamowitym zakończeniem każdego obiadu. Najlepiej smakuje z lodami waniliowymi.Na 6 porcji:150g masła, plus odrobina do posmarowania kokilekkakao150g gorzkiej czekolady3 jajka3 żółtka5 łyżek cukru3 łyżki mąkiRozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Dobrze posmarować foremki i dokładnie wysypać kakao.Masło rozpuścić z czekoladą w misce umieszczonej nad garnkiem lekko gotującej się wody. Gdy się rozpuszczą, zdjąć z ognia i trzymać w cieple.Miksere... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna rozmowa

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Eweku

Piszę bloga wraz z moją przyjaciółką.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasteczka, czekolada, jajko, kakao, ciasto, deser, desery, obiad, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto pianka, puszyste ciasto, lekkie ciasto

Inne przepisy z Kulinarna rozmowa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.