Mrożona Tarta Malinowa

Mrożona Tarta Malinowa

Mrożona Tarta Malinowa

Składniki:80 dag malin10 dag cukru pudru3 łyżki soku z cytrynyFiliżanka kajmaku5 dag czekolady 70 %15 dag kruchych czekoladowych herbatnikówSOS:¼ szklanki cukru2 łyżki miodu½ szklanki kakao3 dag gorzkiej czekoladyMaliny (10 dag odkładamy ) miksujemy z cukrem i sokiem z cytryny. Przekładamy masę do blaszanego pojemnika, wstawiamy do zamrażarki  na co najmniej 3 godz. Tężejącą masę co 15 min mieszamy widelcem, rozbijając kryształki lodu. Lekko  podgrzany kajmak i czekoladę stopioną w kąpieli wodnej mies... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.