Czekośliwka

Czekośliwka

Czekośliwka

Czekośliwka to powidła śliwkowe o smaku czekoladowym. Istnieje kilka wersji tego produktu: z czekoladą, z kakao lub z dwoma tymi składnikami na raz. Niektórzy też dodają cukier, który łagodzi ewentualny cierpki smak śliwek i jest dodatkowym konserwantem w przypadku chęci pasteryzacji czekośliwki i dalszego jej przechowywania. Mój przepis nie uwzględnia czekolady, nie znajdziecie też w nim cukru. Czekośliwkę można przygotować tylko z dwóch składników : owoców i kakao, i również będzie smakować wybornie. Jest to... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.