Ciastka pieguski

Ciastka pieguski

Ciastka pieguski

 Składniki: 100 g masła, 150 g mąki, 1/2 szklanki cukru, 1 białko, 1/2 łyżeczki sody, szczypta soli, 50 g czekoladowych kropelek, 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych. Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy białko, mąkę, sodę i szczyptę soli. Miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy kropelki czekoladowe i posiekane orzechy. Odrywamy kawałkami ciasto i formujemy kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasteczka, orzechy, ciasto, czekoladowa, pieczenie, orzechy laskowe, włoska, orzechy włoskie, ciasto z orzechami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z białek , ciasto ucierane

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.