Muffiny podwójnie czekoladowe.

Muffiny podwójnie czekoladowe.

Muffiny podwójnie czekoladowe.

Przepis na : deser

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 16g cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka drobnego cukru, 95g masła, 1szklanka (250ml) mleka w temp.pokojowej, 2 jajka w temp. pokojowej. Ponadto: czekolada mleczna 100g, małe kuleczki czekoladowe, czekolada na kanapki typu nutella (ja dałam dwukolorową). Przygotowanie: Masło roztopić, lekko przestudzić. Składniki mokre wymieszać razem. Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać ze składnikami suchymi. Razem wymieszać składniki mokre i suche. Do f... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Autor

weronikka1

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, nutella, muffiny, kanapki, desery, deser, ciasteczka, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasteczka waniliowe, ciasteczka z czekolada, czekoladowe ciasteczka , muffinki waniliowe

Inne przepisy z W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.