Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek.
Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek.
Krem do przekładania ciast. Składniki : 50 dkg masła ( 82 % tłuszczu ) 20 dkg cukru kryształu 3 jajka ( świeże ) olejek cytrynowy lub inny 2 łyżki kakao ( zaparzonego gorącą wodą gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) Sposób wykonania : Masło ucieramy na puszystą masę. Cukier wsypujemy do czystej miski lub rondla, wbijamy jajka i ubijamy na parze lub na małym ogniu do momentu aż cukier cały się rozpuści. Następnie zdejmujemy z ognia i schładzamy naszą masę cukrowo-jajeczną do temperatury około 30 C ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto 3 bit, krem, kakao, krem czekoladowy, czekoladowa, jajko, ciasto, cytryna, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, kruche ciasteczka, maliny, torty, tort, ciasteczka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, sposoby na jajko, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto ucierane , ciasto cytrynowe, ciasto z malinami, czekoladowe ciasteczka , ciasto z masa, ciasta z masa
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz