bigos - 2138 przepisów (strona:51/143)

Bigos z kapusty pekińskiej 178

Bigos z kapusty pekińskiej Pyszny bigosik z kapusty pekińskiej smakuje jak z młodej kapusty. Łatwy i szybki w przygotowaniu, z dużą ilością warzyw. Składniki: 1 - główka kapusty pekińskiej 1,5 - laski cienkiej kiełbasy 1- cebula 1 - pęczek szczypiorku 1 - marchewka 0,5 pęczka pietruszki 1/2 - pęczka koperku sól pieprz wegeta tłuszcz do smażenia 1 szkl wody Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić

Kuchnia Danusi
Młoda kapusta z koperkiem na ciepło 135

kapusta z koperkiem na ciepło to prawdziwa rewelka a jej przygotowanie nie zajmie wam niż 40 minut. Można też przygotować z młodej kapustki bigos ale o tym w następnym wpisie.   Młoda kapusta z koperkiem na ciepło Składniki: 1 główka młodej kapusty (1,2 kg) 3 łyżki oleju roślinnego

kuron.com.pl
Bigos wigilijny 143

Święta bigos to obowiązkowy punkt w menu. O ile mięsna wersja warzona jest zawsze z wielkim namaszczeniem, o tyle ten wigilijny przeważnie był, bo był, bo w końcu 12 potraw być musi! Co roku myśl o nim nie dawała mi spokoju, nie mogłam się pogodzić z faktem, że nie jest wyjątkowym daniem, jak większość, które serwujemy w ten szczególny dzień

Pichceniomania
"Kuchnia Staropolska" - recenzja i KONKURS! 191

pierwszy ogień idą zupy: znajdujemy tu zarówno wołowy bulion, tradycyjny żur, czy też żur ze śledziem lub chołodziec.  Potem dania mięsne - tu mnóstwo ciekawych przepisów, począwszy od bigosów, kiełbas, ozorków, przepisów na schab, szynki, sztuki mięsa, dziczyznę, zrazy czy żeberka.  Dania z drobiu - przegląd receptur na gęś, indyka, kurczaka i kaczkę. Dalej ryby: oczywiście karp, szczupak

Moje Kuchenne Rewelacje
Bigos z suszonymi pomidorami i grzybami 205

Bigos przygotowywany w warunkach domowych smakuje zawsze najlepiej. Długo gotowany, z ulubionymi dodatkami, aromatyczny i w moim przypadku niekoniecznie tłusty (tak właśnie lubię). Dodatek suszonych grzybów sprawia, że okres grudniowy zbliża się do mnie wielkimi krokami. Spróbujcie :) Składniki:  główka kapusty 30dag kiszonej kapusty 1kg chudego schabu bez kości (lub na kościach) słoiczek suszonych pomidorów żurawina (ilość według uznania

ChilliJemy
Bigos z młodej kapusty 190

Bardzo często przyrządzam bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy, marchewki oraz przecierem pomidorowym, najlepiej smakuje kiedy kapusta jest młoda. Składniki: 1 duża główka młodej kapusty 2 młode marchewki 200 gram kiełbasy podwawelskiej 1 duża cebulą 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 szklanka bulionu Pęczek kopru 2 łyżki smalcu 1 łyżka mąki pszennej 3 ziarna ziela angielskiego 1 listek laurowy

Bajeczna Kuchnia
Bigosik z młodej kapusty 137

bulion sól,  pieprz listek laurowy, ziele angielskie 2 łyżki koncentratu pomidorowego koperek Kapustę i marchewkę pokroić , wrzucić do gorącego bulionu . Na patelni podsmażyć pokrojoną kiełbasę, jabłko .Dodać do bigosu,dodać przyprawy.Gotować , aż kapusta będzie miękka. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i chwilę jeszcze pogotować.Dodać koperek i doprawić w razie potrzeby

Moje domowe kucharzenie
Bigos z młodej kapusty 150

Bigos z młodej kapusty to u mnie obowiązkowe danie w sezonie wiosennym. Łatwy w przygotowaniu, smaczny i bardzo sycący posiłek. Mi najbardziej smakuje podany z tłuczonymi ziemniakami lub po prostu bez dodatków. Lubicie? Jedliście już w tym roku? :) Składniki: 1 główka młodej kapusty 600 g karkówki lub łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego

Ze smakiem i z pasją
Bezglutenowy bigos 108

dodatku są bardzo smaczne, a i przy przygotowaniu okazuje się wcale nie trzeba tak kombinować, bo wystarczy to co się ma akurat w lodówce. Tak właśnie powstał ten szybki bigos. Ja na bezglutenie być nie muszę a i tak mi to danie smakowało i myślę ze będę do niego wracać. Tak więc polecam każdemu niezależnie od diety. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bigos z kabaczka 172

Pyszny i aromatyczny bigos z kabaczka, jest szybki i prosty do przyrządzenia. Uwielbiam go ze świeżym pieczywem. Składniki: 1 duży kabaczek 2 małe cebule  1 papryka czerwona 2 laski kiełbasy 3 pomidory 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól,pieprz słodka i ostra papryka olej do smażenia Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy olej, dodaj drobno posiekaną cebulę ,przeciśnięty

Bajeczna Kuchnia
Bigos Rzeźnicki 173

Bigos przepisu mojego taty po moich lekkich modyfikacjach. Tata przygotowuje go bez grzybów i przecieru pomidorowego. Ja lubię obie wersje i moją i taty. Jak przystało na męskie danie jest w nim mnóstwo mięsa różnych gatunków: bardziej tłuste jak karkówka czy łopatka a także chuda szynka. Dzięki różnym gatunkom mięsa jest bardzo smaczny i aromatyczny. Na pewno zasmakuje mięsożercom

Pyry na Gaz
Fotoreportaż: Małopolski Smak – Wadowice 137

gdzieś pomagać i kucharzom i też samemu gotując po raz kolejny regionalne zupy, którymi były zupa fasolowa z wędzonką i kapuśniak z kiełbasą. Na koniec 40 litrowy gar z bigosem „Szewczyka” wydawany przez władze Wadowic zniknął zanim skończyła się pokaźnych rozmiarów kolejka – chyba w Oświęcimiu będzie trzeba przygotować dwa takie gary żeby każdy mógł spróbować

Kuchenne Wariacje
Bigos z młodej kapusty z boczkiem 147

Młoda kapusta kojarzy mi się nieodłącznie z wiosną. Jest tak pyszna, że warto wykorzystać ja do przygotowania majowego bigosu z kiełbasą, boczkiem i czerwona papryką.  Na sobotni obiadek będzie jak złoto ;)    Składniki: główka młodej kapusty 2 szklanki bulionu drobiowego/warzywnego 400g boczku wędzonego 3-4 szt kiełbasy zwyczajnej 3 cebule strąk czerwonej papryki pęczek koperku łyżka masła łyżka

Pyry na Gaz
Bigos z młodej kapustki 144

przełożyć do garnka z kapustą. Kiedy mięso będzie już prawie miękkie dodać po ok 1/2 łyżeczki cząbru, tymianku i rozmarynu, pokrojony koperek i przecier pomidorowy (dodawać po trochu aby bigosu nie przekwasić), doprowadzić do wrzenia, doprawić solą,  pieprzem, w razie potrzeby dodać jeszcze po trochu pozostałych przypraw i ziół i dusić jeszcze

Mix smaku
Bigos z wolnowaru 171

Był bigos z kiszonej kapusty gotowany w wolnowarze, a teraz jest ze słodkiej kapusty..ilość kapusty i dobór mięsa wedle własnego gustu i pojemności wolnowaru. k apusta golonka przyprawy wedle gustu koncentrat pomidorowy pomidory suszone Piątnica Kapustę poszatkować, golonkę pociąć na mniejsze kawałki.Przełożyć do wolnowaru, wlać trochę wody , dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy.Ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania