bigos - 2237 przepisów (strona:55/150)

Cukinia, kalafior i kurczak – idealny obiad na lato 53

Sezon na cukinię właśnie się rozpoczął, dlatego przychodzę do Was z pysznym i prostym przepisem na zielony sos z cukinii i szpinaku . To świetny sposób na

codojedzenia
Gulasz z czerwonej fasoli 38

Prosty, sycący i przepyszny gulasz z czerwonej fasoli. To doskonały obiad bez mięsa. Gulasz jest pożywny i niezwykle aromatyczny. Spis treści: Z czego zrobić wegetariański gulasz

Via Gusto
Dieta owocowo-warzywna – korzyści, zasady i przykładowy jadłospis 38

Dieta owocowo-warzywna zyskuje na popularności jako sposób na zdrowe odżywianie i skuteczną redukcję masy ciała. Opiera się na spożywaniu wyłącznie warzyw i owoców, co nie

Marcepanowa kuchnia
Czy kiszonki są zdrowe? 51

Kiszonki to prawdziwy hit w kuchniach na całym świecie – od kapusty po ogórki, od buraków po kalarepę. Ten starodawny sposób konserwacji warzyw nie tylko przedłuża ich

CityTaste - Przepisy
Dieta owocowo-warzywna – zasady, jadłospis i efekty detoksykacji 44

Dieta owocowo-warzywna zyskuje na popularności jako sposób na szybkie zrzucenie wagi i detoksykację organizmu. Opierając się na spożywaniu świeżych warzyw i owoców, eliminuje produkty pochodzenia

Marcepanowa kuchnia
szybkowar- pyszna łopatka do pieczywa... 58

wlać wodę, zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu 50 minut, w szybkowarze wystudzić. Wyjąć mięso na talerz, z rulonu usunąć nitkę (wywar z gotowania dodaję do bigosu lub do woreczka i zamrażam na później) , pokroić w cienkie plastry i można jeść - bardzo smaczne domowe mięsko na każdą okazję.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Grzybowe inspiracje – od klasyki po nowoczesność 69

niskowęglowodanowe. Zamiast tego skupiłam się na grzybach – dodałam zarówno pieczarki, jak i boczniaki, bo akurat miałam je pod ręką. Grzyby świetnie komponują się z kapustą, nie tylko w wigilijnym bigosie , ale także w codziennych, aromatycznych potrawach. Jednogarnkowe dania z grzybami – mniej pracy, więcej smaku Gołąbki zawsze przyrządzam z dodatkiem grzybów – czy to świeżych, czy suszonych. W tym daniu również pełnią

codojedzenia
Co najlepiej kisić? 66

słoiku i pozostawić na kilka dni, aż proces kiszenia się zakończy. Kapusta kiszona może być używana jako dodatek do sałatek, kanapek lub jako składnik w tradycyjnych potrawach, takich jak bigos. Ogórki kiszone Ogórki kiszone to kolejny popularny produkt, który można łatwo przygotować w domu. Kiszenie ogórków nadaje im charakterystyczny smak i chrupkość. Aby przygotować ogórki kiszone, należy umieścić

Żyję by jeść
Placki z kapustą 58

Jeśli lubicie bigos i jesteście fanem wszelkich placuszków i racuszków, placki z kapustą będą dla Was strzałem w dziesiątkę! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/12\/placki-z-kapusta-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/12\/placki-z-kapusta-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/12\/placki-z-kapusta-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["0,6kg kiszonej kapusty,\r","2 szklanki m\u0105ki,\r","1,5 szklanki

Bardzo Gruby Smok
Kapusta z pomidorami i kiełbasą 77

Kapusta z pomidorami i kiełbasą Kapusta z pomidorami i kiełbasą Jeśli po świętach masz dosyć tradycyjnego bigosu, to mam dla Ciebie pyszną propozycję, również z kapustą w roli głównej. To danie jest przygotowane na bazie słodkiej kapusty, nie dodaję tutaj tej kiszonej. Do tego cienka kiełbasa i gęsta passata, czyli przecier pomidorowy. Oczywiście kapusta z pomidorami i kiełbasą najlepiej smakuje

Kulinarne przygody Gatity
Tradycyjne polskie dania, o których nie wiedziałeś. 68

Tradycyjne polskie dania to nie tylko bigos, schabowy czy żurek. Kuchnia naszych przodków kryje w sobie wiele fascynujących potraw, które dziś są mało znane lub zupełnie zapomniane. Czy wiesz, że kiedyś Polacy chętnie zajadali się duszonymi rakami lub kaszanką w towarzystwie gruszki? Przygotowałem dla Ciebie zestawienie kilku wyjątkowych dań, które od lat czekają na swoje odkrycie. Tradycyjne polskie dania, które

I LOVE LIFE
Bigos z kapusty pekińskiej 65

Kapusta pekińska to zdrowe warzywo. Bigos z niej jest pyszny i zdrowy. Szczególnie dla osób, którym kiszona biała kapsuta nie służy. Super dodatkiem będzie też kimchi. Można dodać pieczarki. Ja ich nie dałam, ale bardzo polecam je dodać, jeśli macie.  SKŁADNIKI: kapusta pekińska 1 sztuka cebula marchewka średniej wielkości ziele angielskie 2-3 szt liść laurowy pieprz biały

AZgotuj!
Jak moczyć grzyby suszone 90

poradami dotyczącymi jednego z kluczowych kroków w przygotowywaniu wielu tradycyjnych polskich potraw – moczenia grzybów suszonych. Grzyby suszone to składnik, który nadaje wyjątkowy smak i aromat wielu daniom, takim jak bigos, zupy grzybowe czy pierogi. Jednak aby w pełni wydobyć ich walory smakowe, ważne jest, aby odpowiednio je przygotować. W tym wpisie dowiecie się, jak prawidłowo moczyć grzyby suszone, aby były

Dorota Smakuje
Surówka z kiszonych ogórków – idealna do każdego obiadu 98

podać: Dania obiadowe: Mięsa pieczone lub duszone: Schabowy, karkówka, pieczone udka z kurczaka czy duszona wołowina. Ryby: Smażone, pieczone lub grillowane, np. dorsz, łosoś czy pstrąg. Dania jednogarnkowe: Bigos, gulasz, czy potrawki na bazie kasz, ryżu lub ziemniaków. Potrawy wegetariańskie: Kotleciki warzywne: Z ciecierzycy, soczewicy, czy kalafiora . Zapiekanki: Z ziemniakami, warzywami i serem. Placki: Ziemniaczane, z cukinii lub dyni

e-PrzepisyKulinarne
Łazanki z makiem na Wigilię z babcinego zeszytu 111

następnie dodaj wcześniej przygotowany mak (mak możesz jeszcze podgrzać przed wymieszaniem z łazankami). Zobacz również inne przepisy na tradycyjne potrawy wigilijne : przepis na tradycyjną kapustę z grzybami wigilijny bigos bez mięsa przepis na kulebiak i barszcz czerwony wigilijne gołąbki z kaszą i grzybami sałatka jarzynowa bez jajek piernik długodojrzewający Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania