bigos - 2138 przepisów (strona:63/143)

STROGONOW Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ 83

kuchni -  tyle jest przepisów na bigos czy np na boeuf stroganowa (potocznie mówiąc strogonowa). Nie mam zamiaru oceniać, ani doszukiwać się, który przepis jest bardziej precyzyjny i bardziej klasyczny. Zawsze uważam, że powinniśmy robić tak jak lubimy, jak umiemy i ... jak nam smakuje 😋 Bo przecież w kuchni najważniejsze jest to, żeby było smacznie prawda? 😉 Zapraszam więc na mojego strogonowa

Walijskie Pichcenie
Garnek garnkowi nie jest równy 93

Łatwo się je zmywa. Koniecznie trzeba jednak pamiętać o tym, aby nie gotować w nich kwaśnych potraw. Uwalniają się wówczas szkodliwe dla nas substancje. Jeśli mamy więc ochotę na bigos, lepiej sięgnąć po garnek ze stali nierdzewnej lub garnek emaliowany, który doda nam uczucia, jakbyśmy byli u babci. Wiele osób zapewne pamięta, jak na babcinym piecu pyrkały przepyszne potrawy. Nasze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa kapusta kiszona z jabłkami, marchewką i kminkiem 61

ukisić, wówczas można ją trzymać w beczce, przykrytą talerzem i obciążona kamieniem, lub przełożyć do słoików i zawekować. Taka kapusta idealnie nadaje się do jedzenia na surówki oraz do bigosu czy kapuśniaku. Smacznego! Domowa kapusta kiszona z jabłkami, marchewką i kminkiem Domowa kapusta kiszona z jabłkami, marchewką i kminkiem

moj przepis na
Kieszenie kapusty porady – podstawowe zasady 67

sprawdzać co się dzieje. Termin przydatności to mniej więcej 2-3 miesiące od ukiszenia. Gdy zobaczymy że kapusta się przekisiła, ale nadal nam nie spleśniała możemy wykorzystać ją do bigosu, 1:1 z kapustą słodką, zblendowaną. Gdy kapusta zepsuje się od góry, możemy zabrać zepsutą część i dokopać się do dobrej i nadal ją jeść, wszystko zależy od tego

moj przepis na
Naleśniki luksusowe – przepis 120

wspaniałe: miękkie, elastyczne, delikatne, smaczne. Potem to już wedle własnego upodobania można je nadziać. My najczęściej jemy naleśniki z serem , naleśniki ze szpinakiem , naleśniki z wędzonym łososiem , naleśniki z bigosem Polecam! PRZEPIS NA NALEŚNIKI LUKSUSOWE: Składniki : 3 duże jajka 2 szkl mąki pszennej luksusowej typ 500 200 ml wody gazowanej 150 ml mleka 3,2% 50ml śmietany 18% 1 łyżka

Dorota Smakuje
Domowa kapusta kiszona z jabłkami, marchewką i kminkiem 75

ukisić, wówczas można ją trzymać w beczce, przykrytą talerzem i obciążona kamieniem, lub przełożyć do słoików i zawekować. Taka kapusta idealnie nadaje się do jedzenia na surówki oraz do bigosu czy kapuśniaku. Smacznego! Domowa kapusta kiszona z jabłkami, marchewką i kminkiem Domowa kapusta kiszona z jabłkami, marchewką i kminkiem .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Kieszenie kapusty porady – podstawowe zasady 79

sprawdzać co się dzieje. Termin przydatności to mniej więcej 2-3 miesiące od ukiszenia. Gdy zobaczymy że kapusta się przekisiła, ale nadal nam nie spleśniała możemy wykorzystać ją do bigosu, 1:1 z kapustą słodką, zblendowaną. Gdy kapusta zepsuje się od góry, możemy zabrać zepsutą część i dokopać się do dobrej i nadal ją jeść, wszystko zależy od tego

moj przepis na
Jakie warzywa jeść zimą? – Podsumowanie 66

przeciwzapalne. Jest mnóstwo powodów, dla których warto jeść kapustę, zwłaszcza w wersji surowej. Poniżej przedstawiam kilka przepisów z kapustą w roli głównej: Kolorowe łazanki Pęczak z kapustą Lekki bigos wegetariański Tortille z falafelem i surówką z czerwonej kapusty BRUKSELKA Brukselka to warzywo, które zimy się nie boi! Rośnie nawet pod śniegiem, a mróz tylko dodaje jej smaczku. Brukselka to naprawdę

Wiszniówka
Duszona kapusta z grzybami i suszonymi śliwkami 93

kapusta to idealny zamiennik tradycyjnego bigosu 😊 Zdecydowanie lżej strawna! Tajemnica uzyskania idealnego smaku to długie duszenie na wolnym ogniu, tak aby wszystkie smaki się połączyły, a kapusta była tak miękka, że po prostu ma się rozpływać w ustach. Warto spróbować, polecam 😊 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
szybkowar-rolada z szynki wieprzowej do pieczywa... 94

minut. Wystudzić w szybkowarze w chłodnym miejscu, po wyjęciu szynki jest smalec do pieczywa i wywar ( z wywaru można zrobić sos lub zamrozić i dodać do gulaszu, bigosu, zupy ), z szynki usunąć nić i kroić w cienkie plasterki - bardzo smaczna rolada z szynki wieprzowej z szybkowara, jest idealna do pieczywa ale też można podać grubsze porcje na obiad z sosem

W Mojej Kuchni Lubię
Smażone klopsiki z groszkiem i marchewką, danie do słoika na wyjazdy 122

vote ) Smażone klopsiki z groszkiem i marchewką, danie do słoika na wyjazdy Smażone klopsiki z groszkiem i marchewką to świetna alternatywa dla oklepanych dań słoikowych takich jak np. bigos.. Nie żebym była jego przeciwnikiem wręcz odwrotnie, naprawdę go lubię. No cóż ale jak bym miała go jeść w kółko to pewnie bym już nie lubiła .. Tak więc jak mój

Ogrodnik w podróży
Dieta na zdrowe jelita 76

ziela angielskiego kilka listków laurowych pół litra zakwasu na żur domowego mały słoik chrzanu ok 150 g jajko na twardo do dekoracj koperek do dekoracji Pełny przepis: Żurek chrzanowy BIGOS Z CHRZANEM Składniki: 100 g suszonych grzybów po kilka liści laurowych, kulek ziela angielskiego, pieprzu i jagód jałowca 3 cebule obrane i pokrojone na półplasterki 2 ząbki czosnku przetarte przez

Ugotowane pozamiatane
Żurek z kiełbasą 82

szklanej) , zawsze na wędzonce, czosnek i majeranek dominują. Jeśli ktoś robi żurek z torebki,  czy gotuje żurek na kostce rosołowej, jego sprawa. Reasumując, z żurkiem jak z bigosem każdy wie co to za potrawa, jak ją gotować, ale każdy inaczej doprawia. I o to w gotowaniu chodzi, aby nawet żurek z kiełbasą był naszym wyjątkowym daniem, które tylko

Dieta moja pasja
Pulpeciki w sosie curry / Meatball Curry 132

obiad z mięsa mielonego dla całej rodziny. Podajcie je z ryżem basmati lub / i domowym chlebkiem naan . Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej dań inspirowanych kuchnią indyjską :) Polecam również mój bigos cygański z klopsikami : Pulpeciki w sosie curry, składniki: na pulpety: 500 g mielonego mięsa, mała cebula i ząbek czosnku (drobno posiekane i podsmażone) kilka łyżek bułki tartej (ok. 1/4 szklanki

Lekcje w kuchni
Jakich przepisów kulinarnych szukają Polacy? 70

okonomiyaki Czas na trochę egzotyki i kuchnię japońską. Ostatnio niezwykłą popularnością cieszą się japońskie placki z kapusty pekińskiej czyli okonomiyaki. To swojego rodzaju czyściciel lodówki taki jak dla nas bigos, dla Węgrów gulasz czy dla Włochów pizza. Po prostu dodajemy do tego dania to co mamy pod ręką. Ale baza jest niezwykle ważna – dlatego też opublikowaliśmy przepis na okonomiyaki

ProstePesto.pl