Młoda kapusta z koperkiem 259Sezon na młodą kapustę trwa w najlepsze. Można ją robić na wiele sposobów, na surowo, w formie zasmażanej, jako bigos czy też delikatnie duszoną. Do dzisiejszego obiadu zrobiłam ją w wersji delikatnej. Młoda kapusta z koperkiem to szybki i prosty w wykonaniu pomysł na obiad czy kolację. Kapusta przygotowana z tego przepisu jest lekka, lekkostrawna, bardzo smakuje dzieciom i dorosłym
Do Garów!
Orientalny bigos z liści białej rzodkiewki 119wystająca nad ziemię była bardzo okazała. Generalnie liście rzodkiewek (a nawet kwiaty) są ciekawym surowcem kulinarnym, z którego robiłem już pesto, ale postanowiłem pójść o krok dalej i przyrządzić bigos, który potocznie rozumiany i tak jest zbieraniną wszystkiego co wpadnie w ręce. Biała rzodkiew kojarzy mi się z kuchnią dalekowschodnią, dlatego postanowiłem pomieszać ją z kapustą pekińską. Składniki: - liście białej
Kryzysowa Książka Kucharska
Fasolka po bretońsku 123volaille. Podobnie sytuacja wygląda w przypadku fasolki po bretońsku . Bretania jest jednym z regionów Francji, gdzie popularne jest inne danie z fasoli – cassoulet . To nic innego jak bigos z fasoli z dodatkiem różnych mięs. Możliwe, że właśnie tu można doszukiwać się jakiegoś powiązania. We Francji znane jest też danie Coco de Paimpol à la bretonne , czyli fasola odmiany Coco
Na-talerzu.pl
Surówka z młodej kapusty z koperkiem 152bazie kapusty wypróbuj koniecznie jeszcze surówkę z młodej kapusty z marchewką albo surówkę z młodej kapusty z kukurydzą . Koniecznie wykorzystaj czas, gdy można kupić młodą kapustę, by zrobić gołąbki, bigos czy kapustę z boczkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty z koperkiem – Składniki 400 g młodej kapusty ( 1 średnia główka) pęczek świeżych rzodkiewek 4 średnie
To Musisz Wiedzieć
Kasza pęczak z grzybami leśnymi 134zajmuje przeszło godzinę. Danie to gotuję na małym ogniu, mieszam w miarę często po każdym kolejnym dolaniu wody. Lubisz dania z grzybami? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Bigos . The post Kasza pęczak z grzybami leśnymi appeared first on MeCooks Blog
MeCooks
Młoda kapusta po węgiersku 152około 20 minut co jakiś czas mieszając, aż warzywa zmiękną. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagotować, spróbować i ewentualnie ponownie doprawić solą oraz pieprzem. Polecam wypróbować przepis na bigos z młodej kapusty . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Młoda kapusta po węgiersku pochodzi z serwisu Danka Pichci
Danka Pichci
Chlebek do żurku 163Węgrzech. Do tej pory udało mi się zasmakować zaserwowaną w taki sposób zupę fasolową oraz zupę mięsną. Ja w domu w chlebku podaję żurek, zupę z soczewicy oraz bigos. Jako, iż niedługo będzie Wielkanoc chcę Was zachęcić do upieczenia domowego chlebka, w którym podać można żurek ale i nie tylko. Jak już wspomniałam wyżej w tym chlebku podać można również
MeCooks
Klopsiki w sosie własnym z marchewką 109ziemniakami, kluskami, ryżem, kaszą lub makaronem. Podajcie do nich ulubioną surówkę, bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszne klopsiki :) Zobaczcie również mój przepis na pyszny bigos cygański z klopsikami : Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Klopsiki w sosie własnym z marchewką, składniki: na pulpety: ok. 500 g mielonego mięsa, ok. 1/3 szklanki bułki tartej
Lekcje w kuchni
Kotlet szwajcarski 108podane od razu z patelni z dodatkami lub odsmażone na maśle klarowanym, na małej mocy palnika. Kotlet szwajcarski podaję z ziemniakami, kaszą, ryżem. Pasują także świeże sałaty, buraczki, surówki, bigos, bukiet warzyw.. Smacznego
Zasmakuj Kuchni
Babka ponczowa z białą czekoladą i migdałami 105innych, wypróbowanych przepisów na Wielkanoc, które mogą Ci się spodobać: Jajka faszerowane pieczarkami i chrzanowym serkiem>>> Świąteczna ćwikła z chrzanem>>> Cudownie przyprawiony świąteczny bigos od podstaw>>> Wielkanocny żurek na zakwasie - przepis, jak zrobić>>> Sałatka jarzynowa z szynką konserwową i niesamowitym sosem sałatkowym>>> Śledzie po kaszubsku
Moja Książka Kucharska
Bułki nadziewane masłem, czosnkiem i ziołami 128Dzisiaj mam dla Was takie tradycyjne jedzonko. Znaczy nie tradycyjne w sensie, że bigos czy żurek na białej kiełbasie. Tradycyjne w znaczeniu, że w zasadzie każdy pewnie kiedyś to jadł. Bo my na przykład uwielbiamy. Do tej pory kupowaliśmy takie gotowe bułki w Lidlu, takie do samodzielnego odpieku. Ale jednak one dość drogie są, jakoś tak chyba
Marder&Marder Manufacture