bigos - 2138 przepisów (strona:67/143)

Kuchnia na trudne czasy 93

dania jednogarnkowe, gulasze, gołąbki, wykorzystujcie podroby jeśli lubicie, takie dania można potem mrozić lub wekować w słoikach. W lecie i jesienią róbcie przetwory z sezonowych warzyw i owoców. – bigos do słoików – Leczo do słoików na zimę Gotujemy gęste i pożywne dania jednogarnkowe: – Błyskawiczna fasolka po bretońsku – Zupa meksykańska z mięsem mielonym – Grochówka z kiełbasą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fasolka po bretońsku 67

czasach PRL-u, kiedy to był dostępny we wszystkich barach i restauracjach. Według mnie to jedno ze smaczniejszych dań jednogarnkowych, jakie się pojawia w polskiej kuchni, zaraz oczywiście po bigosie. Przygotowywane jest z łatwo dostępnych składników, które z reguły zawsze mamy pod ręką. Jest bardzo aromatycznie, sycące i zdrowe, bo fasola, to bardzo zdrowa roślina strączkowa. Fasolka po bretońsku Parę

Kulinarne przygody Gatity
Stir fry z wołowiną i kapustą 83

Niecodzienne danie z kapusty. Pachnie dalekim wschodem, ale jest mocno swojskie:) Spróbuj tego stir fry , a przekonasz się, że na bigosie przepisy z kapustą bynajmniej się nie kończą. Czas: 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Kiedy zobaczyliśmy ten przepis na blogu Gimmesomeove.com, który zresztą gorąco polecamy, bo jest na nim mnóstwo smacznych, autorskich przepisów, od razu chcieliśmy

Niedzielny kucharz
Kiszone czy kwaszone? Które produkty warto wybrać? 71

żywnościowe przygotowanymi roztworami, które sprawiają, że są one szybciej gotowe do spożycia. Jest to sposób na uzyskanie efektów kiszenia dużo niższym kosztem i w szybszym czasie. Przeczytaj również: Błyskawiczny bigos Co lepiej wybrać? Zastanawiając się więc, który z tych produktów wybrać zdecydowanie lepiej zdecydować się na kiszonki. Są one zdrowsze i dostarczają do organizmu niezbędnych składników odżywczych i wspomagają jego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
6 moich sprawdzonych sposobów na wzmacnianie odporności poprzez dietę 55

bakterie probiotyczne, które w nich się znajdują. To właśnie te bakterie wytwarzają przeciwciała do walki z wirusami i bakteriami. Najzdrowsze kiszonki to te spożywane na surowo. Niestety, bigos lub zupa ogórkowa już takich prozdrowotnych właściwości nie mają. Jeśli dziecko nie przepada za wyrazistym smakiem ogórków kwaszonych, to można np. do talerza już przygotowanej, ulubionej zupy dziecka (np. pomidorowej

Wiszniówka
Domowy boczek wędzony na gorąco krok po kroku 79

boczek można bezproblemowo mrozić a zamrożony boczek nie traci swoich walorów. Dlatego ja zawsze część boczku kroję w kostkę i taką kostkę zamrażam. Jeśli najdzie mnie ochota na carbonarę, bigos czy fasolkę po bretońsku – po prostu sięgam do lodówki po kosteczki boczku (jeśli mrozimy w całości, aby pokroić musimy rozmrozić. Zamrożenie kosteczek sprawia, że możemy takie kosteczki od razu

ProstePesto.pl
35 pomysłów na obiad z grzybami 123

pieczarkami i brokułem Glass noodles z warzywami i grzybami mun Modra kapusta z pieczarkami Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami Jajka sadzone z pieczarkami Fasola z pieczarkami Bigos pieczony – przepis Łazanki z kapustą Artykuł 35 pomysłów na obiad z grzybami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Młoda kapusta z koperkiem i boczkiem 97

odmierzamy czas- im kapusta starsza tym dłużej będzie się gotować, jednak nie więcej niż 30 minut i nie mniej niż 15 minut. Mieszamy co jakiś czas. Przeczytaj przepis: Błyskawiczny bigos W miedzy czasie kroimy boczek w drobną kostkę, stapiając go następnie na patelni. Jeśli woda z kapusty nie wyparowała w całości powinniśmy ją odcedzić. Dodajemy świeży koperek wraz z podpieczonym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Golonka w kapuście gotowana 140

golonką, dodajemy trochę czerwonej papryki, oraz mielonego pieprzu, można dodać dodatkowo startą na grubej tarce marchewkę. Jak ktoś chce to może dodać dodatkowo przecier pomidorowy czy przyprawę do bigosu, ale to nie jest konieczne. Całość gotujemy do czasu, aż mięso zacznie odchodzić od kości, a skóra golonki będzie mięciutka. U mnie trwało to jeszcze ok. 1 godziny, gdyż to były

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cuda natury czyli kilka słów o zastosowaniu jałowca 64

właściwościom ułatwiających trawienie stanowił niezbędny element biesiad, na których stoły uginały się pod nadmiarem tłustego i ciężkostrawnego jedzenia. Także i dziś jest składnikiem różnych alkoholi, potraw z dziczyzną, pieczeni bigosów, pasztetów, kiszonej kapusty i wielu innych. Jałowiec i jego rola w lecznictwie Jako surowiec farmaceutyczny wykorzystywane są również szyszkojagody jałowca, z których pozyskuje przede wszystkim olejki eteryczne (pineny, terpnen

ProstePesto.pl
Zupa grzybowa najlepsza 59

zupę grzybową. Suszone grzyby przechowujemy w dużych, szklanych słojach. Suszone grzyby: podgrzybki, czy borowiki na pewno przydadzą się do wigilijnych uszek , pierogów z kapustą i grzybami , albo do przygotowania bigosu na Wielkanoc . Jeśli szukacie przepisów na pyszne zupy to dobrze trafiłeś, TUTAJ znajdziesz 40 przepisów na nasze ulubione zup. Najlepszym sposobem na pozbycie się suszonych grzybów jest przygotowanie pysznej zupy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Najlepsze przepisy na dania z cukinią 453

preset="default"] Obłędnie pyszne danie na obiad, które przygotujemy bardzo szybko. [/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2" _builder_version="4.5.5" _module_preset="default"][et_pb_blurb title="Bigos Z Cukinii" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2016/08/bigos-z-cukinii/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2016/08/bigos_cukinia.jpg" _builder_version="4.5.5" _module_preset="default"] Przepis na szybkie danie, idealne do przygotowania w sezonie

e-PrzepisyKulinarne
Egipski Ful, czyli genialna pasta z bobu i pomidorów 107

miłośników bobu ale także dla tych, którzy z bobem nie są za pan brat, jednak wciąż szukają sposobności, żeby się bliżej zaprzyjaźnić. Ful medames, to trochę taki egipski bigos, bo ile gospodyń, tyle przepisów! W niektórych krajach arabskich w Afryce podaje się go w postaci gulaszu do śniadania lub jako dodatek do podpłomyków. Czasami bób jest rozgotowany, czasami rozgnieciony

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Surówka z młodej kapusty 128

Pyszna i prosta w przygotowaniu surówka z młodej kapusty. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam młodą kapustę. Najczęściej przygotowuję z jej udziałem surówki. Ale polecam Wam też pyszny bigos z młodej kapusty lub łazanki z młodą kapustą . Rada: Jeśli lubicie taką surówkę z młodej kapusty śmiało możecie też wzbogacić o drobno posiekany koperek. Składniki: pół małej główki młodej kapusty

Słodkie okruszki
Bardzo prosta zupa z cukinii z nutka curry. 44

bardzo szybką do zrobienia zupę z cukinii, z przyprawa curry. Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, daje ona wiele możliwości, można wyczarować z niej ogromna ilość dan. Od bigosu, pasztetu czy keczupu, po zwykłą zupę. Delikatny i prawie neutralny smak cukinii, świetnie przyjmuje i komponuje się z ostrzejszymi smakami przypraw czy ziół, dlatego lubię do tej zupy dodawać

Pani M - kuchnia smakowita

Proponowane wyszukiwania