Przepis na : obiad
Kapusta kiszona z kminkiem , przetwory Ciąg dalszy szału kiszenia kapusty , tym razem na tapetę wylazła kapusta z kminkiem . Kiszenie jej w taki sposób to w wielu rejonach naszego kraju tradycja . Osobiście nigdy nie lubiłam tej wersji z uwagi na cały kminek . Jedząc trafia człowiek na taką kminkową minę , ona eksploduje w gębie nadmiarem smaku ..i tak ją wykręca ,że prawie ją urywa .. brr. właśnie tego w niej nie lubię . Ale wersja zmodyfikowana dla kimnkofobów takich jak ja, jest ze zmielonym kminkiem , ... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...