puszki tuńczyka w oleju 12 listków świeżej bazylii + kilka listków do dekoracji 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka cukru 500 g makaronu spaghetti 1 łyżka oliwy z oliwek sól 50 g tartego parmezanu lub sera grana padano Sposób wykonania: Z papryczki chilli wycinamy gniazdo nasienne, następnie kroimy ją w drobną kostkę. Czosnek obieramy(...)powinien w tym czasie zgęstnieć. Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek. Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy do gotującego się sosu. Mieszamy. Spaghetti przed podaniem posypujemy obficie tartym serem oraz listkami bazylii
Qchnia po prostuTruskawki uwielbiam a, że są krótko to korzystam ile się da. Dziś spaghetti z musem truskawkowym i serem mozzarella. Danie ekspresowe a jakie smaczne! Zapraszam! Składniki; 30 dag makaronu spaghetti sól 50 dag truskawek 3 łyzki cukru lub więcej 1 woreczek sera mozzarella w małych kuleczkach mięta do dekoracji Przygotowanie; Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Truskawki obieramy
Radość kipiąca uśmiechem.razem pomysł na pyszny obiad Fasolka szparagowa a’la spaghetti. Sos pomidorowy przygotowany jak do klasycznego dania z makaronem, ale zamiast makaronu wykorzystałam fasolkę szparagową. Wyszło przepysznie! Dzięki takiej modyfikacje danie zyskało na zawartości białka, a także uzyskałam niski ładunek glikemiczny. Taki obiad to wspaniała propozycja dla wszystkich osób zmagających się z insulinoopornością . Serdecznie polecam! Składniki (1 porcja): fasolka(...)sosie. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Fasolka szparagowa a’la spaghetti pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl
Natka Pietruszkistołu, może i Wiosna w końcu się rozsiądzie z nami na dobre i pyszne :) Kremowy makaron ze szpinakiem, pieczarkami i białym winem Potrzebujesz: 350-400g suchego długiego makaronu (spaghetti, buccatini, linguine) 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryczki chili 6 suszonych pomidorów z oleju 1 czubata łyżeczka musztardy 5-6 dużych pieczarek lub boczniaków 150g świeżych liści szpinaku(...)Podawaj makaron posypany pestkami/orzeszkami i skórką z cytryny, skrop sokiem z cytryny. Smacznego! Creamy pasta with spinach, mushrooms and white wine Ingredients: 350-400g dry long noodles (spaghetti, buccatini, linguine) 1 shallot 3 cloves of garlic 1/2 red chili pepper 6 dried tomatoes with oil 1 heaped teaspoon of mustard 5-6 large mushrooms or oyster mushrooms 150g
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSpaghetti al sugo finto Dziś pozwolę sobie zaprezentować ponownie (bo pisałem już o nim wcześniej) mój najbardziej chyba ulubiony włoski sos, czyli sugo finto . Sugo finto po włosku oznacza dosłownie: "oszukany sos" i jest typowym przykładem włoskiej cucina povera czyli "kuchni biedy". Ci, których nie stać było na jedzenie mięsa (a w każdym razie nie na codzień) zmuszeni byli(...)zioła i dusimy na niewielkim ogniu do osiągnięcia odpowiadającej nam konsystencji. na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Serwujemy natychmiast z ulubionym makaronem (u mnie tym razem Spaghetti). Smacznego
Pasta Po PolskuSkładniki: 150 g makaronu spaghetti 250 g fileta z ulubionej ryby 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula garść oliwek 2 łyżki kaparów 2 ząbki czosnku 1/2 marchewki 1 mini papryczka … Czytaj dalej Spaghetti z rybą w pomidorach
czarrna od kuchniPulpety z fasoli w sosie pomidorowym to pyszna, bezmięsna alternatywa dla osób lubiących tradycyjne pulpety z mięsem, a także makaron spaghetti w sosie bolońskim. Jeśli szukacie pomysłów na to, czym zastąpić te mięsne przysmaki, to ten przepis jest odpowiedzią Fasola i wszelkie strączkowe to podstawa diety wegetariańskiej. To właśnie warzywa strączkowe są bogactwem białka roślinnego. Białko to jeden z podstawowych(...)smażenia na sos: 1 butelka sosu pomidorowego typu: Pasta Rustica (gęsty sos pomidorowy) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kilka listków świeżej bazylii dodatkowo: 1 opakowanie makaronu spaghetti Wykonanie: Fasolę odcedzamy i dokładnie płuczemy. Wsypujemy do miski. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oleju na złoty kolor. Wsypujemy do miski z fasolką. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko
WiszniówkaSpaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym opatrzyło się już wam serdecznie? A może chcecie zaskoczyć swoją rodzinę tradycyjną potrawą w odmienionej wersji? Jeżeli tak to ta propozycja jest dla was. Dzięki dodatkowi soczewicy oraz suszonych pomidorów danie nabiera ciekawego charakteru a czosnek idealnie podbija smak kurczaka oraz brokułowego pesto. Dodatkowo zielony kolor makaronu może zaciekawić naszych milusińskich(...)może zachęcić ich do spróbowania czegoś nowego. Składniki - 500 g spaghetti - podwójny filet z kurczaka - 1 szklanka zielonej soczewicy - 1 brokuł - 8 suszonych pomidorów - 2 ząbki czosnku - 100 g startego żółtego sera - sól, czarny pieprz - oliwa Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni
Świat SmakuZaserwuj sobie danie iście restauracyjne we własnych kątach. Spaghetti ladacznicy - raj dla podniebienia, pyszne! Artykuł Spaghetti alla puttanesca – czyli makaron ladacznicy pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąSpaghetti al pesto di pomodori secchi ) Pesto alla Genovese już było, teraz czas na wersję sycylijską czyli pesto z suszonych pomidorów. Składniki: 300g makaronu - tym razem użyłem gotowego spaghetti , najlepszej chyba włoskiej marki: De Cecco. Ich pasta jest, w przeciwieństwie do większości producentów " trafilata al bronzo " czyli wyciskana przez trafile (sita) z brązu. 100g pomidorów suszonych (w oleju
Pasta Po PolskuPewnie lubicie spaghetti jak 99% Polaków, niemalże uważając to danie za obowiązkową pozycję w swojej kuchni. Bo kto nie umie przygotować spaghetti bolognese? Mniej lub bardziej klasycznie, ale chyba każdy. Większość przygodę w kuchni zaczyna właśnie od tego dania. Ale czy można je podać inaczej niż tradycyjnie? Powiedzmy w formie zapiekanego tortu? Pewnie że tak. Myślę, że taka forma zapiekanki
Bernika - moj kulinarny pamietnik