Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Popularna carbonara to jedno z najbardziej znanych włoskich dań. Można zaryzykować stwierdzenie, że zawsze jest to makaron z co najmniej boczkiem lub bekonem, parmezanem i roztrzepanym żółtkiem. W rzeczywistości jednak sposobów na carbonarę jest dość dużo. Pierwsze zróżnicowanie dotyczy już rodzaju makaronu – dlatego zatytułowałem ten przepis ogólnie pasta carbonara. Ja najczęściej używam tagliatelle lub wąskiego fettuccine, ale popularnym wyborem jest też np. spaghetti. Do carbonary używa się różnych boczków ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, boczek, pasta, pasty, tagliatelle, spaghetti, jajko, mielone, makaron tagliatelle, szybki obiad, obiad na szybko, obiad, makaron na obiad, obiad z makaronem, dania z makaronem, spaghetti carbonara, makaron smażony, makaron z patelni, makaron na słodko, drugie danie, obiad dla 2 osób

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.