Purée z dyni

Purée z dyni

Purée z dyni

Purée z dyni , zwane też musem albo przecierem dyniowym, to doskonała metoda wstępnego przygotowania dyni, która otwiera drogę do wykorzystania jej w wypiekach, zupach, sosach, zapiekankach, dżemach i innych daniach. Purée z dyni można długo przechowywać w zamrażarce albo zawekowane w słoikach. Do sporządzenia purée nadaje się dowolna odmiana jadalnej dyni (poza dynią makaronową), ja najczęściej używam najpopularniejszej chyba w Polsce pomarańczowej odmiany, zwanej dynią Hokkaido (ang. pumpkin ), choć czasem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PaleoSMAK

Autor

Grzegorz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, diety, dieta, spaghetti, słoik, sosy, makarony, ziemniaki, makaron, zapiekanki, zupa, zapiekanka, mus, zapiekanka makaronowa, pieczone ziemniaki, sos spaghetti, dania z makaronem, zapiekanka warzywna, sos do makaronu, zupa warzywna, zapiekanka z ziemniakami

Inne przepisy z PaleoSMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.