Makaron typu spaghetti podany z buraczanym pesto przygotowanym z pieczonych buraków z dodatkiem czosnku, twardego sera żółtego oraz ziaren słonecznika. Pyszne wegetariańskie danie o przepięknym kolorze i lekko słodkawym smaku. Słodki smak buraków przełamany jest wyrazistym smakiem sera cheddar oraz ostrym smakiem czosnku. Całość dopełniają ziarna słonecznika. Takie pesto jest bardzo proste w przygotowaniu, a do tego smaczne i zdrowe! Składniki: Pesto: 2 duże buraki 2 ząbki czosnku 40 g twardego sera,... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.