Przepis na : obiad
Spaghetti carbonara jak już zdążyłam się przekonać wzbudza wiele kontrowersji i kłótni. Polacy lubią dodawać do tego dania śmietany albo gałki muszkatałowej. Podobno czasem niektórzy używają nawet pieczarek i innych wynalazków. Próbowałam już wersji śmietanowej i była smaczna. Tym razem chciałam jak najbardziej zbliżyć się do oryginału. Przepis znalazłam na YouTube . Nie ukrywam, że nie szukałam specjalnie włoskiej szynki albo odpowiedniego rodzaju sera ;) Składniki: 100 g suchego ma... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...