Spaghetti carbonara z cukinią

Spaghetti carbonara z cukinią

Spaghetti carbonara z cukinią

Składniki: • 200 g makaronu spaghetti • 100 g boczku parzonego • 100 ml śmietany 30% • 60 g parmezanu lub grana padano • 2 żółtka • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 1 mała cukinia • sól morska, świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie: Boczek pokroić w paseczki, cebulę w drobną kostkę, czosnek posiekać. Cukinię umyć i pokroić w cienkie paski, najlepiej przy użyciu obieraczki do warzyw. Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony boczek. Kiedy zacznie wytapiać się z niego tłuszcz dodać cebulę i czosnek. Smażyć do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, mielone, ciasto, boczek, spaghetti, obiad, sosy, makarony, makaron, spaghetti carbonara, warzywa na patelnie, mielone z warzywami, makaron na obiad, obiad z makaronem, sos spaghetti, makaron z patelni, makaron z serem, szybkie ciasto, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.