Spaghetti carbonara (bez śmietanki)

Spaghetti carbonara (bez śmietanki)

Spaghetti carbonara (bez śmietanki)

Spaghetti carbonara jest jednym z najpopularniejszych przepisów świata. Przypuszcza się, że danie zostało zapoczątkowane przez włoskich żołnierzy podczas drugiej wojny światowej, czy też górników. Zrobili oni posiłek z produktów, które mieli pod ręką. Jednak ile ludzi na świecie, tyle przepisów. Włoska carbonara jest przygotowywana bez śmietany, a ta robiona w u nas, owszem. Dla mnie obie wersje są niezwykle smaczne. Dziś zapraszam Was na wersję bez śmietanki, ale oczywiście mam przepis także z jej użyciem, zajrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bazylii

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.