Carbonara

Carbonara

Carbonara

To jak to właściwie jest z tą carbonarą, powinna być na bazie śmietany czy jednak nie? Niestety i o to toczą się spory, bo jedni mówią tak, a inni inaczej. Co ciekawe, nawet we Włoszech można spotkać różne wersje tego dania. Jeśli o mnie chodzi, to zdecydowanie wolę opcję bez śmietany i na taką carbonarę jest poniższy przepis. Błyskawiczny – jak to makaron. Bazą sosu są jajka i to na nie należy zwrócić szczególną uwagę. Aby carbonara wyszła taka, jak należy, musimy uważać, aby jajka się nie ścięły, ale deli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Analiza Smaku

Autor

Analiza SmakuAnaliza Smaku

Cześć! Mam na imię Daria i z wykształcenia jestem matematykiem. Żyję wśród cyferek ale to co naprawdę mnie pochłania to gotowanie - uwielbiam uszczęśliwiać ludzi jedzeniem :) Prowadzę bloga kulinarnego, na którym dzielę się swoimi sprawdzonymi przepisami i poradami. Jeśli chcesz mnie bliżej poznać, to zapraszam na mój blog. Tutaj liczy się smak!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, boczek, sosy, spaghetti, mięso, sos spaghetti, dania z makaronem, dania bez mięsa

Inne przepisy z Analiza Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.