Przepis na : obiad
Dziś znów jesteśmy we Włoszech. Ostatnie gotowanie z Pawłem Gałeckim ( link ! ) w restauracji PIANO dało mi niesamowitego kopa! Ogrom wiedzy i ogrom pomysłów, jakimi „uraczył” mnie Paweł sprawiły, że postanowiłam sama w domu bardziej pokombinować i tym razem zamiast włoskiego klasyka przygotować dla Was coś bardziej urozmaiconego. Urozmaiconego, ale absolutnie nie trudnego! Pamiętajcie, że siła drzemie w najlepszej jakości składnikach – nie oszczędzajmy na nich! Wykorzystując do dań to co najlepsze n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/