SPAGHETTI ZE SZPINAKOWYM PESTO I ŻÓŁTKIEM CONFIT

SPAGHETTI ZE SZPINAKOWYM PESTO I ŻÓŁTKIEM CONFIT

SPAGHETTI ZE SZPINAKOWYM PESTO I ŻÓŁTKIEM CONFIT

Przepis na : obiad

Dziś znów jesteśmy we Włoszech. Ostatnie gotowanie z Pawłem Gałeckim ( link ! ) w restauracji PIANO dało mi niesamowitego kopa! Ogrom wiedzy i ogrom pomysłów, jakimi „uraczył” mnie Paweł sprawiły, że postanowiłam sama w domu bardziej pokombinować i tym razem zamiast włoskiego klasyka przygotować dla Was coś bardziej urozmaiconego. Urozmaiconego, ale absolutnie nie trudnego! Pamiętajcie, że siła drzemie w najlepszej jakości składnikach – nie oszczędzajmy na nich! Wykorzystując do dań to co najlepsze n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.