Pulpety w sosie koperkowym to jedno z tych dań, które wielu Polaków kojarzy z domowym obiadem, ciepłem rodzinnego stołu i smakiem dzieciństwa. To tradycyjne danie jest
Kuchnia MagdaLenyKawa to produkt o bardzo długim terminie przydatności do spożycia. Przechowywana w suchym miejscu (wilgoć zawsze tworzy dobre warunki do rozwoju pleśni) praktycznie nie ma szansy
Kuchnia MagdaLenyPlacek królewski babci Marysi, czyli tradycyjny miodownik z masą budyniową Ten przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy, która dostała do jeszcze od swojej mamy. Ten przepis
KorniszonkiWoda jest niezbędnym elementem codzienności każdego człowieka. Jak jednak radzić sobie z rosnącymi rachunkami za nią? Połącz oszczędzanie z odpowiednim nawadnianiem organizmu. Sprawdź sposoby na zdrowe
Kuchnia MagdaLenyWina czerwone są nieodłącznym elementem wielu kulinarnych doświadczeń na całym świecie. Ich różnorodność smaków i aromatów sprawia, że doskonale komponują się z wieloma potrawami, od klasycznej
Kuchnia MagdaLenySeromakowiec to dwa ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Ale ten seromakowiec nie jest byle jaki - to ciasto na wypasie! Sernik z kawałkami brzoskwiń w
Kuchnia MagdaLenywaniliowym twarożkiem, domowym karmelem i orzechami pekan to strzał w dziesiątkę! Aromatyczna dynia i kremowy twarożek idealnie się komponują, a wszystko dopełnia gęsty karmel. Gofry idealne na leniwe śniadanie, podwieczorek, a nawet deser – rozgrzewają, sycą i przywołują najlepsze smaki jesieni. Gałka muszkatołowa, cynamon, kurkuma i imbir – gofry dyniowe, które smakują jak przytulne wspomnienia Gofry dyniowe to idealne połączenie chrupiącego(...)dodatkowi dyni ciasto ma piękny, złocisto-pomarańczowy kolor oraz lekką wilgotność, co sprawia, że gofry rozpływają się w ustach. Od puree dyniowego po chrupiące gofry – stwórz idealny deser lub śniadanie! Podane z twarożkiem, smażonymi jabłkami i polewą karmelową tworzą sycący, jesienny przysmak. Można je także wzbogacić dodatkami takimi jak syrop klonowy, orzechy, bita śmietana czy owoce sezonowe – gruszki
codojedzeniaTo proste ciasto czekoladowe z figami to absolutny hit w moim domu. Super puszyste, mocno czekoladowe i pełne słodkich, skarmelizowanych fig. A co najlepsze – przygotujesz
Na-talerzu.plteż innych schorzeniami decyduje się na zamawianie diety pudełkowej – jednym z przykładów jest ta ze strony: https://www.zdrowycatering.pl/dieta-bez-glutenu-i-laktozy/ . Co jeść na diecie bez glutenu i laktozy – na śniadanie, obiad i kolację Dieta bez laktozy i glutenu może być naprawdę różnorodna i smaczna. Szczególnie wtedy, gdy skorzystasz z naszych pysznych inspiracji – lub też zamówisz catering dietetyczny Wrocław , Kraków(...)Poznań. Sprawdź, co jeść na diecie bez glutenu i laktozy na śniadanie, obiad i kolację. Śniadanie – w tym przypadku świetnie sprawdzi się owsianka z owocami na mleku migdałowym, a także smoothie bowl oraz jajecznica z awokado i pomidorami. Obiad – proponujemy pieczonego łososia z warzywami, kaszę gryczaną z kurczakiem i szpinakiem oraz stir-fry z tofu i warzywami. Kolacja
Ugotowane pozamiataneNie znajdziecie pyszniejszego comfort food tej jesieni. Lekkie jak obłoczki leniwe jesieniary z masłem kardamonowym i karmelizowanymi śliwkami to obłędnie pyszny, rozgrzewający obiad, który będziecie chcieli
Na-talerzu.plWspółczesny natłok obowiązków i zainteresowań, szybkie tempo życia i nacisk na odpoczynek oraz dbałość o swój dobrobyt sprawiają, że każdy stara się znaleźć sposoby na to
Kuchnia MagdaLenyaromat i piękny wygląd gwarantowane! Z czym jeść ryż na słodko? Lista słodkich dań z tym dodatkiem jest bardzo długa. Takie potrawy przygotowuję najczęściej jako niebanalny deser lub sycące śniadanie. Oto kilka moich sprawdzonych pomysłów – zobacz, z czym przygotowuję ryż na słodko. Z owocami Ryż na słodko z owocami to jedno z najprostszych, a zarazem najpyszniejszych połączeń. Świeże owoce(...)doskonale komponują się z delikatnym smakiem ryżu. Możesz także dodać suszone owoce, takie jak rodzynki, morele czy żurawina, aby wzbogacić danie o dodatkową słodycz. To świetna propozycja na letnie śniadanie lub lekki deser po obiedzie. Dla zbilansowania tego dania warto dodać kilka łyżek naturalnego skyru . Z cynamonem i cukrem To chyba najbardziej klasyczne połączenie, jakie przychodzi na myśl
RozdomowionaKonfitowane pomidory to lato zamknięte w słoiku. Takie pomidorki są świetnym dodatkiem do kanapek, grzanek, wytrawnych gofrów czy makaronów. Ich przygotowanie jest banalnie proste, a smak
Na-talerzu.plWytrawna arbuzowa pizza to hit każdej imprezy. Karmelizowany arbuz, delikatna roszponka, wyrazisty ser pleśniowy i chrupiące orzechy to rewelacyjne połączenie! Arbuz na słono – świetna przekąska
Na-talerzu.pljest taka, że smak naleśników zależy od nadzienia. Zatem pożywne, smaczne, zdrowe i domowe naleśniki to te pysznym nadzieniem. Domowe naleśniki – cienkie, czy grube, bezglutenowe czy pszenne, na śniadanie, obiad lub kolację! Naleśniki to jedno z tych dań, które potrafią zadowolić niemal każdego. Cienkie, grube, pszenne, bezglutenowe – wybór jest ogromny! Dodatkowo, naleśniki świetnie sprawdzają się na każdą porę(...)dnia: od śniadania, przez obiad, aż po kolację. Co niektórzy jedzą naleśniki na deser. Jeśli usmażymy naleśniki z perfekcyjnego ciasta naleśnikowego to będą one idealne na każdą okazję. Cienkie naleśniki – klasycznie! Cienkie naleśniki, często nazywane francuskimi crêpes , to prawdziwa klasyka. Delikatne, miękkie i elastyczne, idealnie nadają się do zawijania różnych nadzień. Mogą być podawane na słodko z dżemem
codojedzenia