Niedzielne śniadanie, leczo z sadzonymi jajkami

Niedzielne śniadanie, leczo z sadzonymi jajkami

Niedzielne śniadanie, leczo z sadzonymi jajkami

Przepis na : śniadanie

Znacie szakuszukę? Robiliście ją kiedyś na śniadanie lub jako inny posiłek w ciągu dnia? Jeśli jeszcze jej nie jedliście, to serdecznie Was namawiam do jej przygotowania. U nas jest hitem weekendowych rodzinnych śniadań. Na blogu znajdziecie kilka przepisów ( szakszuka z fetą ,  szakszuka ze szpinakiem ,  szakszuka z ciecierzycą ,  szakszuka klasyczna ), a ja dziś nieco zmodyfikowałam to danie i do jego przygotowania wykorzystałam leczo. Tez wyszło bardzo smacznie, zbliża się weekend, może zasko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.