KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR

KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR

KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR

Kefir należy to fermentowanych napojów mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy użyciu odpowiednich szczepów bakterii i drożdży, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i doskonale orzeźwia, dzięki obecności dwutlenku węgla, który powstaje w procesie fermentacji. Oprócz dwutlenku węgla podczas produkcji kefiru powstaje kwas mlekowy oraz alkohol etylowy. Substancje te odpowiadają za smak oraz zapach kefiru. Jako produkt mleczny jest źródłem pełnowartościowego białka oraz łatwo przyswaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, śniadania, tarta, zupa, obiad, ciasteczka, kolacja, ciastka , deser, desery, tort, torty, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, chleb, sałatka, sałatki, truskawka, pierś, koktajle, sosy, bananowe, placuszki, truskawki, owsianka, piersi, niskokaloryczne, ciasto z truskawkami, ciasto bananowe

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.