Marynowane rydze, czyli grzybki w zalewie octowej

Marynowane rydze, czyli grzybki w zalewie octowej

Marynowane rydze, czyli grzybki w zalewie octowej

Marynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze oraz marynata octowa (zobacz przepis na marynatę) . Marynowane rydze czekają już na zimę Do marynowania najlepsze są małe grzyby, których kapelusze marynuje się w całości. Nóżki trzeba odkroić - można podsmażyć je na cebulce z masłem i dodać do jajecznicy! Większe okazy (kapelusze) należy pokroić według uznania – w ćwiartki lub ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, śniadania, słoik, ryby, kolacja, desery, obiad, deser, mięso, sałatka, sałatki, przekąska, kanapki, pasty, ryba, pasta, pasztet, przekąski, ciasto, pieczywo, krem, majonez, jajecznica, ziemniaki, ciasta z kremami, ciasto z kremem, mięso na obiad, przetwory, sałatka do obiadu, sałatka z majonezem

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.