Tydzień temu we Wrocławiu podobno było ze 26 stopni na plusie. Teraz nad ranem mamy jakie 2-3 stopnie zaledwie. Dzisiaj. Poranek. Wygwizd jakiś, tylko czekać aż podczas porannej jazdy rowerem znajdę szron na moim uniwersalnym ortalionie. W głowie kilka myśli - jak najszybciej dotrzeć z punktu A do punktu B, napić się czegoś ciepłego. Jeszcze jedną z nich jest wspomnienie wakacyjnego słońca, tego ogarniającego ciepła, które człowiek później oddaje nocą. Wraz ze wspomnieniem jest taki żal do matki natury, kt... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.