Pizza w innej wersji... przygotowana z połączonych, okrągłych bułeczek, nadzianych dodatkami - serem żółtym, szynką i tartą mozzarellą, na wierzchu z masełkiem czosnkowym, zapieczonych w piekarniku. Dzięki temu otrzymujemy pizzę odrywaną, której nie trzeba kroić! Przygotowanie takiej pizzy jest bardziej pracochłonne niż tradycyjnej, gdyż najpierw przygotowujemy drożdżowe ciasto pizzowe, z którego formujemy okrągłe bułeczki i pieczemy je w piekarniku. Dopiero upieczone bułeczki przecinamy na pół, układamy pokrojone... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.