KUCHENNA APTEKA #31 - OLEJ Z PESTEK DYNI

KUCHENNA APTEKA #31 - OLEJ Z PESTEK DYNI

KUCHENNA APTEKA #31 - OLEJ Z PESTEK DYNI

Olej z pestek dyni zwany "zielonym złotem" to olej o zielono-brązowej barwie i orzechowym smaku oraz zapachu. Jest to olej bardzo aromatyczny i należy do najsmaczniejszych olejów jakie znam. Popularny w krajach Europy południowo-wschodniej, zwłaszcza w Austrii, Słowenii i na Węgrzech. W Polsce to wciąż mało znany olej, a szkoda...  Jego zastosowanie jest dość szerokie, bo można go używać nie tylko w kuchni, ale także w kosmetyce oraz w celach leczniczych. Zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy, witamin oraz mine... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, dynia, tarta, ciasto, ciastka , kolacja, ciasteczka, zupa, deser, desery, obiad, ryby, bez pieczenia, tort, torty, sernik, sosy, ryba, surówka, dieta, chleb, pasta, ciasta bez pieczenia, sałatka, sałatki, ciasto bez pieczenia, serniki na zimno, sernik na zimno, dynia pieczona, tort orzechowy

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.