Złociste krokiety z ziemniaków z dodatkiem twarogu oraz smażonej cebulki i majeranku. Chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. W smaku przypominają farsz do pierogów ruskich, których jestem wielką fanką, więc i one podbiły moje serce oraz żołądek. Wersji krokietów ziemniaczanych jest kilka, ale dodatek twarogu oraz majeranku popularny jest w regionie Podkarpacia, skąd pochodzę. Danie to składa się z kilku podstawowych składników i jest tanie oraz proste w przygotowaniu. Można wykorzystać do niego ró... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.