KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI

KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI

KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI

Kiełki to przeogromna skarbnica witamin, minerałów, białka oraz innych składników niezbędnych dla prawidłowego rozwoju organizmu. Należą do najzdrowszych pokarmów na świecie. Kiełki powstają z nasion. Jednak jedzenie nasion nie będzie miało tak korzystnego wpływu na nasze zdrowie, gdyż osłonka powoduje, że znajdujące się w nich składniki są trudniej przyswajalne przez ludzki organizm. Dopiero w okresie kiełkowania uaktywniają się enzymy, które przetwarzają substancje odżywcze, zwiększając ich biodostępność... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, tarta, ciasto, kolacja, ciastka , obiad, zupa, ciasteczka, dieta, deser, bez pieczenia, sałatka, desery, sałatki, tort, torty, kiełki brokuła, pieczywo, niskokaloryczne, brokuł, sosy, kurczak, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, pierś, piersi, sałatka z kurczakiem, sałatka do pracy, sałatki do pracy, lekkie sałatki

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.