KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA

KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA

KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA

Fasola biała należy do roślin strączkowych i posiada ona kilka odmian, a do najpopularniejszych należą fasola jaś oraz perłowa. Jest ona jednym z najbardziej wartościowych pokarmów na świecie. Docenia się ją nie tylko za wartości odżywcze, ale także walory smakowe. Bogata w pełnowartościowe białko roślinne jest dobrym zamiennikiem mięsa dla wegetarian i wegan. Poza tym, fasola to bogate źródło witamin i minerałów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Poza nasionami fasoli właściwości zdrowotne wykazują także jej s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, tarta, ciasto, zupa, ciastka , kolacja, ciasteczka, obiad, bez pieczenia, mięso, desery, torty, deser, tort, ziemniaki, fasolka, piersi, pierś, kiełbasa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, zupa krem, biała kiełbasa, mięsa pieczone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.