Młoda kapusta duszona na maśle
Młoda kapusta duszona na maśle
Przepis na : obiad
Młoda kapustka z marchewką oraz koperkiem duszona na maśle i zagęszczona zasmażką z cebulą. Przygotowana według przepisu mojej mamy - stary i sprawdzony przepis. Gotowa w 20 minut! Pyszna, szybka i prosta potrawa sezonowa, którą można podać jako samodzielne danie, np. z pieczywem lub jako dodatek do obiadu. Składniki: 1 mniejsza główka młodej kapusty 1 marchewka 1 mała cebulka 1 pęczek koperku 3 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz ziele angielskie, liść laurowy odrobina kminku (opcjonalnie) 1/2 ł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny
Autor
Kuchnia MagdaLeny
Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadania, tarta, ciasto, kapustą, obiad, zupa, ciasteczka, kolacja, ciastka , tort, torty, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję