Pyszne śniadanie, czyli jakie? Z ulubionych składników? Z najlepszych składników? A może z najprostszych? Pyszne śniadanie to także jego oprawa. Czasami nawet zwykłe, niewyszukane rzeczy smaczniejsze wydają się, gdy jemy je w miłym otoczeniu lub na świeżym powietrzu. W weekend mam czas, by o to zadbać. Dziś pełnoziarnista kanapka posmarowana hojnie ricottą i konfiturą z banana i aloesu. Konfiturę możecie zastąpić własną, w ulubionym smaku. Na wierzchu cenne w składniki awokado. Do tego kawa i … jak d... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!