BITKI MIESZANE W SOSIE WŁASNYM

BITKI MIESZANE W SOSIE WŁASNYM

BITKI MIESZANE W SOSIE WŁASNYM

Przepis na : obiad

Tradycyjny przepis na bitki w sosie własnym, czyli klasykę kuchni polskiej. Mogą być one wołowe lub wieprzowe. Jednak najlepiej zrobić wersję mieszaną, czyli zarówno z mięsa wieprzowego jak i wołowego. Dzięki temu sos wychodzi bardziej aromatyczny i intensywny w smaku. Gęsty i aksamitny sos, a do tego mięciutkie i kruche mięso - obiad doskonały! Jest to danie uniwersalne, które doskonale pasuje zarówno do ziemniaków, kasz, ryżu, jak i makaronu. Jednak u mnie w domu  rodzinnym do bitek mama zawsze podawał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, śniadania, sosy, ciasto, tarta, obiad, zupa, ciasteczka, kolacja, ciastka , ziemniaki, bez pieczenia, tort, desery, torty, deser, kasza gryczana, ciasta bez pieczenia, ogórki, ogórki kiszone, ciasto bez pieczenia, schab, ryż, makaron, makarony, wołowina, wieprzowina, dania z makaronem, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.