KUCHENNA APTEKA #26 - IMBIR

KUCHENNA APTEKA #26 - IMBIR

KUCHENNA APTEKA #26 - IMBIR

Imbir to bogactwo witamin, minerałów i antyoksydantów. Posiada liczne właściwości zdrowotne, a także odchudzające, dlatego stosowany jest nie tylko w kuchni, ale również w medycynie naturalnej. Jego właściwości lecznicze znane są w Azji i wykorzystywane od wieków.  Posiada intensywny aromat i charakteryzuje się piekącym, gorzkawym smakiem. Można go spotkać jako przyprawę w stanie sproszkowanym lub świeży w postaci kłącza, a także marynowany (najczęściej jako dodatek do sushi).  Rozgrzewa i  pomaga z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

imbir, śniadania, tarta, ciasto, zupa, ciastka , ciasteczka, obiad, kolacja, krewetki, deser, torty, desery, kurczak, bez pieczenia, tort, sushi, fasola, rosół, przekąska, makarony, piersi, pierś, makaron, ciasta bez pieczenia, przekąski, ciasto bez pieczenia, kurczak z makaronem, kurczak z warzywami, pierś kurczaka

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.