Przepis na : śniadanie
Dziś przepis z cyklu ABC w kuchni, jeden z podstawowy przepisów na śniadanie, który wielu z Was na pewno bardzo lubi. Klasyczny omlet francuski, bo o nim mowa, jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Jest to szczególnie ważne kiedy w grę wchodzi przygotowanie śniadania (zwłaszcza zimą kiedy każda minuta w łóżku jest taka cenna). Proponuję Wam najbardziej podstawowy przepis na jeden duży omlet lub dwa małe (u nas wystarczyło na śniadanie dla dwojga). Aby go urozmaicić możecie dodać do jajek starty ser lu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...