KREMÓWKA - NAJLEPSZA!

KREMÓWKA - NAJLEPSZA!

KREMÓWKA - NAJLEPSZA!

Kremówka, w niektórych regionach zwana także napoleonką, to dwa płaty ciasta francuskiego przełożone masą budyniową - samą lub z dodatkiem warstwy bitej śmietany. Spotkałam się też z przepisem, w którym pomiędzy płatami ciasta francuskiego była sama bita śmietana. Ogólnie przepisów na kremówkę jest bardzo dużo i każdy ma swój sposób 😉 Moja kremówka przygotowana jest z gotowych płatów ciasta francuskiego przełożonych warstwą śmietankowej masy budyniowej oraz warstwą bitej śmietany. Najczęściej w kremówkach sp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, śniadania, ciastka kremówki, budyń, tarta, ciastka , kolacja, ciasteczka, obiad, zupa, desery, torty, deser, bez pieczenia, tort, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, mleko w proszku, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto ucierane , ciasto 3 bit, zupa krem

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.