KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ

KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ

KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ

Ryż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością skrobi - amylopektyny. Najbardziej ceniony jest w Azji, gdzie jest on podstawą większości dań. Robi się również z niego mąkę, makaron, płatki, olej, mleko, piwo, sake oraz papier ryżowy. Ryż to źródło witamin, minerałów, błonnika, białka oraz przeciwutleniaczy. Przy czym, najbardziej popularny w Polsce ryż biały jest naju... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, zupa, obiad, ciasteczka, kolacja, ciastka , bez pieczenia, tort, torty, deser, desery, bezglutenowe, jabłka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, makaron, tortilla, kurczak, pieczarki, ryż, makarony, wafle, sushi, ryż smażony, kurczak z ryżem, dania z makaronem, kurczak z pieczarkami, tortilla z kurczakiem

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.