FORSZMAK LUBELSKI

FORSZMAK LUBELSKI

FORSZMAK LUBELSKI

Przepis na : obiad

Forszmak to jednogarnkowe danie z Lubelszczyzny przypominające gulasz. U mnie na Podkarpaciu był on zazwyczaj podawany w formie gęstej zupy gulaszowej. Jest to świetny sposób na pozbycie się zalegających resztek wędlin z lodówki, które pozostały nam ze świąt. Pamiętam, że swego czasu było to bardzo popularne danie na weselach. Forszmak to syte i pożywne danie, w którym oprócz mięsa znajdziemy paprykę, pieczarki oraz ogórki kiszone, a całość zaprawiona jest przecierem pomidorowym. Najczęściej podawane z pieczywem. Mimo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, śniadania, mięso, zupa, ciasto, tarta, obiad, pieczarki, mielone, ciasteczka, kolacja, ciastka , ogórki kiszone, tort, deser, torty, bez pieczenia, desery, pieczywo, gulasz, danie jednogarnkowe, karkówka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, schab, kiełbasa, szynka, wieprzowina, mięso mielone, pieczarki w cieście

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.