FORSZMAK LUBELSKI

FORSZMAK LUBELSKI

FORSZMAK LUBELSKI

Przepis na : obiad

Forszmak to jednogarnkowe danie z Lubelszczyzny przypominające gulasz. U mnie na Podkarpaciu był on zazwyczaj podawany w formie gęstej zupy gulaszowej. Jest to świetny sposób na pozbycie się zalegających resztek wędlin z lodówki, które pozostały nam ze świąt. Pamiętam, że swego czasu było to bardzo popularne danie na weselach. Forszmak to syte i pożywne danie, w którym oprócz mięsa znajdziemy paprykę, pieczarki oraz ogórki kiszone, a całość zaprawiona jest przecierem pomidorowym. Najczęściej podawane z pieczywem. Mimo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, śniadania, mięso, zupa, tarta, ciasto, obiad, pieczarki, ciastka , kolacja, ciasteczka, mielone, ogórki kiszone, pieczywo, desery, bez pieczenia, torty, deser, tort, danie jednogarnkowe, gulasz, szynka, kiełbasa, schab, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, karkówka, wieprzowina, mięso mielone, pieczarki w cieście

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.