Przepis na : kolacja
Spaghetti alla carbonara to drugi obok bolognese najpopularniejszy przepis na makaron w kuchni włoskiej. Do przygotowania tej aromatycznej, kremowej pasty, potrzebujecie zaledwie pięciu składników. Spaghetti alla carbonara, czyli włoska prostota Włosi to absolutni mistrzowie w dziedzinie przygotowywania pysznych, urozmaiconych i pełnych aromatu potraw przy minimalnym wysiłku i niewielkiej liczbie składników. Pasta carbonara jest tego idealnym przykładem. Jeśli planujecie przygotować ją na obiad lub kolację, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...