Czerwona kapusta kiszona w słoikach

Czerwona kapusta kiszona w słoikach

Czerwona kapusta kiszona w słoikach

Czerwona kapusta kiszona w słoikach   Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale jesień to tradycyjny czas przygotowywania kiszonek na zimę. Kiszenie czerwonej kapusty jest niezwykle proste - kisi się ją tak samo jak białą. Jedna średnia kapusta wystarczy na 3 słoiki kiszonki. Kiszona czerwona kapusta – składniki: 1 nieduża główka czerwonej kapusty ok. 2 kg 2 niepełne łyżki soli kamiennej niejodowanej, czyli łyżka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję