Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową

Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową

Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową

Przepis na : deser

Ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaki na słodko 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100 g cukru pudru Dodatkowo jeden słoik dżemu morelowego Cukier puder do dekoracji Szczypta soli Mleko lekko podgrzać, dodać łyżkę mąki i łyżkę cukru oraz drożdże. Wszystko wymieszać i poczekać aż zaczyn urośnie. Mąkę przesiać do czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, deser, desery, obiad, ryby, kolacja, ciasto, drożdżowe, ciasto drożdżowe, przekąska, kanapki, mięso, pasta, pasty, ryba, przekąski, pasztet, sałatka, sałatki, pieczywo, krem, kanapka, dekoracje, słoik, ciasta z kremami, ciasto z kremem, mięso na obiad, sałatka do obiadu, ryba w ciescie, pyszna sałatka

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.