Dzisiaj zapraszam na pyszne, tanie i ławe w wykonaniu smarowidło do pieczywa. Uwielbiam takie pasty i przyznam szczerze, że nie kupuję gotowych pasztetów. Wykonanie tego "pasztetu", jest bardzo proste i szybkie, a gwarancja smaku gwarantowana. Uzytą w przepisie pietruszkę można zastąpić szczypiorkiem. Składniki: 600 g wątróbki wieprzowej 2 średnie cebule 5 jaj 1/2 pęczka natki pietruszki 3 ząbki czosnku(...)czosnkiem, dodać pokrojone drobniutko oliwki, papryczkę i posiekaną natke pietruszki. Wymieszać, spróbować i doprawic solą. Ilośc soli jest umowna i zależy od naszego gustu, oliwki tez sa przecież słone. Pastę po zrobieniu przechowywać w zamkniętym pojemniczku, aby nie przeszła zapachami z lodówki. Nadaje się do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego! Poniżej znajdziecie inne pyszne propozycje na smarowidła do pieczywa: Pasta
Gosia gotujePasty twarogowe to szybki pomysł na śniadanie czy też kolację. U nas w domu jedną z ulubionych past cieszących się powodzeniem jest twarogowa pasta z makrelą w pomidorach, którą przygotowywała moja mama. Myślę, że jest ona znana wielu osobom. Przygotowanie jej jest bardzo szybkie, a efekt zawsze smaczny. Pastę tę podałam z Hebżykami, chlebkiem lnianym niepieczonym z dodatkiem pomidorów(...)bazylii, które były jedną z trzech wariacji smakowych otrzymanych przez Nas do przetestowania. Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach SKŁADNIKI: 120 g twarogu białego chudego 1 puszka makreli w pomidorach 1 ząbek czosnku szczypiorek Pasta podana na habżykach . PRZYGOTOWANIE: Twaróg biały najlepiej chudy kruszymy bądź rozgniatamy widelcem i przekładamy do miseczki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiHummus to pasta z gotowanej ciecierzycy, pasty sezamowej- tahini, oliwy, soku z cytryny i czosnku. Ta skromna lista składników nie oddaje jego wyjątkowego smaku. Nieco bardziej pociągająco wygląda historia jego pochodzenia. Jak wiadomo, ciecierzycę jedzono na Bliskim Wschodzie i w Egipcie już jakieś 10 000 lat temu. Była popularną rośliną uprawną w Mezopotamii i starożytnym Rzymie. Kto pierwszy zmieszał ziarna(...)całym Bliskim Wschodzie. Wraz z ludźmi zawędrował do Europy. Hummus łączy ludzi, a dokładniej, łączy ich miseczka hummusu, z której kawałkami pieczywa jedzący nabierają kolejne partie pysznej, aromatycznej, sycącej pasty. Hummus stał się bardzo popularny w Europie, zwłaszcza wśród wegetarian i wegan, ze względu na zawartość witamin i składników mineralnych (zawiera witaminę C, B6, kwas foliowy, żelazo, mangan, białko, błonnik
Smakowity Blog KulinarnyDziś przepis na błyskawiczną pastę do chleba. Właściwie "przepis" w cudzysłowie, bo pasta jest banalna ale jak mówię znajomym, jak ją zrobić, to zawsze proszą, żeby napisać ;) Potrzebne są więc: - suszone pomidory w oleju z ziołami - 1 słoiczek lub własny zestaw, - 4 łyżki słonecznika ALBO tyle samo pestek dyni ALBO 10 oliwek zielonych ALBO nic ;) Całą zawartość słoiczka przelewamy(...)blendera, dodajemy słonecznik LUB pestki dyni LUB oliwki LUB nic, blendujemy i... gotowe. Z dodatkiem słonecznika lub dyni pasta będzie bardziej kremowa, z oliwkami bardziej słona a z niczym - zdecydowanie pomidorowa ;) Możemy smarować nią tradycyjnie bułki czy chleb ale super pasuje też do chrupkiego pieczywa. Dobrze przechowuje się w lodówce, nie trzeba zjeść całej od razu, więc to naprawdę super
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPotrawę najczęściej przyrządza się z wołowiną, ale możecie z powodzeniem zastąpić ją kurczakiem (tak jak ja) lub wieprzowiną.Na Panang Curry składa się mięso pocięte w paski lub plastry, pasta Panang na bazie pasty krewetkowej, chilli, trawy cytrynowej i galangalu, liście limonki kafir, sos rybny i mleko kokosowe. Istnieje również wersja dla wegetarian i wegan - pastę Panang przygotowuje się wówczas(...)specjalnym zamienniku pasty krewetkowej o nazwie kapi chae, sos rybny zastępujemy sosem sojowym lub silnym wywarem warzywnym, a mięso - tofu. Ja dziś przygotowałam uproszczoną wersję z kupną pastą, jednak w niedalekiej przyszłości przygotuję własną pastę, bo danie jest wyśmienite :) Zapraszam do gotowania!Składniki na szybkie Panang Curry z kurczakiem dla dwóch osób:3/4 szklanki mleka kokosowego1 pierś z kurczaka
Tajskie smakiPasty kanapkowe to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są proste, smaczne i pozwalają przemycić do diety wartościowe składniki. Dziś mam dla Was przepis na pastę z tuńczyka i selera, który odmieni nieco Wasze rutynowe kanapeczki na śniadanie, bądź kolację. Pasta z tuńczyka i selera rewelacyjnie smakuje i jest ekspresowa w przygotowaniu. Z pewnością posmakuje domownikom. PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA(...)zalewy i dodaj do jajek. Całość rozdrobnij widelcem. 3. Selera pokrój na małe kawałeczki, wrzuć do pozostałych składników i dodaj majonez oraz dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. 4. Gotową pastę podawaj na świeżym pieczywie. Artykuł Pasta kanapkowa z tuńczyka i selera pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!które możecie kupić w sklepach. Jeśli jednak bardziej odpowiada Wam taka wersja – wystarczy zwiększyć ilość oliwy w przepisie. Takie pesto jest idealne do makaronu, ryżu, a nawet jako pasta kanapkowa! Jest pyszne, a przy okazji zjadacie porządną porcję zielonych warzyw, a te powinny gościć w naszej diecie każdego dnia! Pin Print Pesto z liści kalarepy i szpinaku Recipe(...)migdałów) Łyżka oliwy Pół łyżeczki oregano Pieprz, sól do smaku Opcjonalnie 1-2 suszone pomidory Wykonanie Liście kalarepy i szpinak dokładnie umyć Wszystkie składniki na pesto zblendować na gładką pastę i doprawić do smaku {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pesto z liści kalarepy i szpinaku","image":["https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/05\/20210520112207_IMG_1189.jpg","https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2021
Healthycreations.plPasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami to prosty sposób na smaczne smarowidło do chleba, które urozmaici codzienne śniadanie lub kolację. Jest bardzo smaczna, pożywna i długo zachowuje świeżość. Gotową pastę możemy przechowywać nawet przez kilka dni w lodówce. Przepis na pastę kanapkową z białej fasoli z suszonymi pomidorami jest bardzo prosty, szybki i składa się tylko z 2 podstawowych(...)składników. Przygotujecie ją w przysłowiowe 5 minut! PASTA Z BIAŁEJ FASOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI PRZEPIS Składniki 1 puszka białej fasoli (400 g) 8 suszonych pomidorów z oleju sól pieprz Przygotowanie 1. Białą fasolę odsączyć i dokładnie przepłukać. 2. Pomidory suszone odsączyć z zalewy. 3. Składniki przełożyć do blendera, dodać sól oraz pieprz i całość zblendować na gładką masę. 4. Pastę
Alle Dobre!wytrwam w tym postanowieniu i Was nie zawiodę. Będzie pysznie i kolorowo. Nowa energia przyszła do mnie wraz z wiosną. A dzisiaj mam dla Was recepturę na pyszną jajeczną pastę. Pastę z czosnkiem niedźwiedzim z dodatkiem suszonych pomidorów. Czosnek mam własny w ogródku, fajnie tak iść i sobie zerwać kilka pachnących listków. Dostałam rok temu od koleżanki, posadziłam i pięknie(...)rośnie. Polecam Wam taką pastę na śniadanie czy kolację. Ja do pasty specjalnie upiekłam świeże bułeczki. Nawet nie wiecie jakie to wszystko pyszne wyszło...mniam :) Potrzebujemy: 5 jajek liście czosnku niedźwiedziego ( u mnie około 20 sztuk ) kilka suszonych pomidorów 2 lekko kopiaste łyżki majonezu sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku suszona natka pietruszki według uznania
IzabelawkuchniPasta z łososiem to super pyszne smarowidło na kanapki. Świetny pomysł na weekendowe śniadanie. Pasta kanapkowa z łososiem jest bardzo prosta do zrobienia. Przygotujesz ją w dosłownie kilka minut. Potrzebujesz jedynie kilku składników: jajek, łososia wędzonego na gorąco, majonezu, odrobiny chrzanu oraz szczypiorku. Świeże bułeczki, do tego pasta z łososia i rzodkiewka, czy kawałek papryki i mamy pyszne, zdrowe(...)kolorowe kanapeczki gotowe. Bardzo polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pastę kanapkową z łososiem: 4 jajka rozmiar M 125 g łososia wędzonego na gorąco 2 czubate łyżki majonezu dobrej jakości 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka należy wyjąć wcześniej z lodówki aby osiągnęły temperaturę pokojową. Następnie jajka
Gotuj z PrezesemLubicie bakłażana? Wydaje mi się, że to niedostatecznie doceniane warzywo w naszym kraju. Upieczony lub usmażony zyskuje niesamowicie kremową, rozpływającą się w ustach konsystencję – świetny jest do tworzenia past kanapkowych i dipów. Bakłażany mają też wiele właściwości odżywczych i warto je włączyć do swojej diety. Pasta, którą dziś wam proponuję jest bardzo prosta do przygotowania a ma bardzo ciekawy(...)smakuje wybornie! My jedliśmy ją na pieczywie z plastrem pomidora i to połączenie jest świetne. Mój mąż dorzucił sobie plasterki kielbasy podsuszanej i bardzo sobie chwalił Generalnie polecam takie pasty jako świetną alternatywę dla masła. PRZEPIS PASTA KANAPKOWA Z BAKŁAŻANA Z KOPERKIEM Składniki: 3 małe bakłażany 1 mały pęczek koperku 1 czubata łyżka majonezu sól pieprz czosnek granulowany czubrica
Dorota Smakujerazem mam dla Was kolejną odsłonę pasty kanapkowej. Pasta z awokado i fety, czyli coś bardzo odżywczego, o wyrazistym smaku. Ta kompozycja nada Waszym kanapkom świeżości. Ja uwielbiam awokado i w mojej kuchni gości ono bardzo często. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej na temat jego korzystnych właściwości, to zerknijcie tutaj . Pasta kanapkowa to idealne rozwiązanie, aby odczarować nudne, klasyczne dodatki(...)dojrzałego awokado, ser feta, 30g, ząbek czosnku, łyżeczka soku z cytryny, szczypta czarnego pieprzu. Sposób przygotowania Awokado rozgnieć widelcem. Następnie dodaj pokruszoną fetę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pastę dopraw sokiem z cytryny i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i gotowe! WARTOŚCI ODŻYWCZE PASTY: około 200kcal Białko: 6,0g Węglowodany: 9,2g Tłuszcz: 16,6g Błonnik pokarmowy: 4,8g Ładunek glikemiczny
Natka PietruszkiZiemniaki z makaronem Pasta e Patate Ziemniaki z makaronem Pasta e Patate mogą się wydawać dość dziwnym połączeniem węglowodanów z węglowodanami 😉, czyli makaronu z ziemniakami. Ale to kultowe neapolitańskie danie jest przykładem prawdziwej Cucina Povera, tradycyjnej oszczędności i oczywiście zrobienia smacznego obiadu z resztek. Potrawa ta wykorzystuje resztki różnych rodzajów makaronu, który często zostaje w naszych domach, ziemniaków i kilku(...)pomidorów, lub pasty pomidorowej. Pasta e Patate to hołd dla Włoskiej Kuchni, czyli coś z niczego 😉. Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej opowieści, życzę Ci smacznego. Dane Techniczne Ziemniaka z makaronem Pasta e Patate Ilość Porcji 4 Czas Przygotowania – 45 minut Kraj Pochodzenia – Włochy Kalorie na porcję – 395 Białko – 12.5 Węglowodany – 70 Tłuszcze
RafalCookPasta kanapkowa z koziego sera to błyskawiczny pomysł na smaczne, zdrowe i pożywne śniadanie albo kolację. Pastę kanapkową najlepiej podać ze świeżym pieczywem – smakuje wtedy wybornie. Szybki pomysł na pastę kanapkową – Klasyczna pasta jajeczna Składniki 150g koziego sera 4-5 suszonych pomidorów garść rukoli 4 suszone morele 1 łyżka miodu szczypta pieprzu Pasta kanapkowa z koziego sera(...)kozi wkładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory, drobno posiekaną rukolę i drobno pokrojoną morelę. Dodajemy szczyptę białego pieprzu, łyżkę miodu i całość mieszamy. Pastę z koziego sera podajemy wraz ze świeżym pieczywem, wtedy smakuje najlepiej. Smacznego! Artykuł Pasta kanapkowa z koziego sera pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!które możecie kupić w sklepach. Jeśli jednak bardziej odpowiada Wam taka wersja – wystarczy zwiększyć ilość oliwy w przepisie. Takie pesto jest idealne do makaronu, ryżu, a nawet jako pasta kanapkowa! Jest pyszne, a przy okazji zjadacie porządną porcję zielonych warzyw, a te powinny gościć w naszej diecie każdego dnia! Pin Print Pesto z liści kalarepy i szpinaku Recipe(...)migdałów) Łyżka oliwy Pół łyżeczki oregano Pieprz, sól do smaku Opcjonalnie 1-2 suszone pomidory Wykonanie Liście kalarepy i szpinak dokładnie umyć Wszystkie składniki na pesto zblendować na gładką pastę i doprawić do smaku {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pesto z li\u015bci kalarepy i szpinaku","image":["https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/05\/20210520112207_IMG_1189.jpg","https:\/\/healthycreations.pl\/wp-content\/uploads\/2021
Healthycreations.pl