pasta - 17303 przepisów (strona:56/1154)

Pasta z makreli, z jajkiem i ogórkiem kiszonym 95

Pasta z makreli, z jajkiem i ogórkiem kiszonym to prosty i szybki w przygotowaniu dodatek do pieczywa. Pasta ta super się będzie nadawała na śniadanie, albo na kolację. Makrela jest bogata w białko, ale nie to jest jest kluczowym składnikim. Ta biała ryba zawiera w sobie bardzo cenne dla ludzkiego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Kwasy te znacznie zmniejszają(...)ryzyko wystąpienia miażdżycy, a także zapobiegają różnym chorobom serca. Jak widać warto jeść makrelę, jak i inne białe ryby. Pastę z makreli polecam mimo wszystko jeść z białym pieczywem z odrobiną masła. Niestety z pieczywem razowym nie smakuje tak dobrze. Składniki 2 średnie makrele (łącznie ok. 450 g) 3 ogórki kiszone 3 jajka 1/2 pęczku szczypiorku 1/2 cebuli sól pieprz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Letni makaron z surowymi warzywami (tagliolini estivi) 85

Tagliolini estivi Podzielę się dziś z Wami kolejnym makaronowym przepisem, w sam raz na letnie upały. Szukając inspiracji na niedzielny obiad, znalazłem ten przepis na mojej ulubionej stronie The Pasta Project (www.the-pasta-project.com – bardzo polecam każdemu miłośnikowi pasty) i już po pobieżnej lekturze wiedziałem, że po prostu muszę go wypróbować 😘. Świeża pasta, niczego (poza samym makaronem oczywiście) gotować nie musimy, mnóstwo

Pasta Po Polsku
Kremy orzechowe idealne do wypieków i deserów 83

Kremy orzechowe podbiły serca Polaków już wiele lat temu. Sprawdzają się nie tylko jako pasta do kanapek na pożywne śniadanie, lecz także jako składnik zdrowych deserów i ciast. Można je z powodzeniem wykorzystywać do domowych wypieków czy lodowych deserów. Zdrowe pasty z małą ilością cukru stanowią dobrą przeciwwagę dla bardzo słodkich mas. Jak używać past orzechowych, by nasze desery były(...)jeszcze lepsze? Masła orzechowe do ciast Dobrej jakości pasty orzechowe przygotowane z orzeszków arachidowych stanowią idealny dodatek do ciast. Wyróżniają się nie tylko świetnymi walorami smakowymi, lecz także bardzo dobrą konsystencją . Wyroby tego typu nie są ani zbyt rzadkie, ani za gęste, dzięki czemu nakładanie ich na ciasto nie jest uciążliwe. Można po prostu rozsmarować pastę na całej powierzchni brytfanki

sierotka maRysia w kuchni
Błyskawiczna pasta z koziego sera 84

Błyskawiczna pasta z koziego sera to pomysł na pastę kanapkową, która idealnie sprawdzi się na śniadanie, lunch, albo lekką kolację. Przygotowanie pasty to dosłownie 5 minut i jestem pewny, że będziecie zachwyceni. Przepis na Pasta z makreli i jajek Składniki 100g koziego sera 4 suszone pomidory garść rukoli szczypta pieprzu 1 łyżeczka miodu 3 suszone morele Błyskawiczna pasta z koziego(...)przepis Rukolę, pomidory oraz suszone morele kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy je do rozgniecionego widelcem koziego sera, a następnie dodajemy odrobinę miodu. Doprawiamy do smaku szczyptą pieprzu. Jeśli pasta jest bardzo gęsta, możemy dodać odrobinę oliwy z zalewy od suszonych pomidorów. Smacznego! Artykuł Błyskawiczna pasta z koziego sera pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta kanapkowa z ciecierzycy 90

Pasta kanapkowa z ciecierzycy to szybki pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie. Nie jest to typowy hummus, a pasta do pieczywa. Jest ona pożywna, zdrowa i idealna dla wszystkich osób chcących się zdrowo odżywiać. Sprawdź przepis na pastę z koziego sera i suszonych pomidorów Składniki (na 5 kromek pieczywa) 200g ciecierzycy w zalewie 2 łyżki passaty pomidorowej 1 duży ogórek(...)kiszony -> sprawdź kiszone czy kwaszone 1 mała cebula sól pieprz 1 łyżka Tahini Pasta kanapkowa z ciecierzycy – przepis Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przekładamy do miski i rozgniatamy przy pomocy widelca. Cebulę drobno kroimy w kostkę i dodajemy do ciecierzycy. Ogórka kiszonego również kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy pastę Tahini, passatę pomidorową, doprawiamy do smaku solą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Prosta i smaczna pasta jajeczna 84

Bajecznie prosta pasta jajeczna. Idealna na kanapki, ale również jako dodatek do warzyw. Przygotowanie trwa kilka minut. Wszystkim smakuje. I dużym, i małym. No i zawiera śladową ilość węglowodanów. Ta pasta jajeczna to smarowidło doskonałe. Smak dzieciństwa mojego i moich dzieci. Świetnie smakuje z owsianym chlebem , z chlebem żytnim na zakwasie czy z gryczanymi blinami. Ja najchętniej zjadam(...)Zawsze ją robię tak samo i zawsze wychodzi wyborna. Jest super prosta i nie wiem czemu dotąd nie wrzuciłam przepisu na bloga. Ale już nadrabiam zaległości i zapraszam na pastę. Na domowe potrzeby robię ją z 4 jajek, ale zawsze można zrobić na przykład z podwójnej ilości przemnażając składniki przez 2 czy ile tam potrzeba. Pasta jajeczna Składniki: 4 jajka

Dietolog
Tajska zupa z krewetkami 114

WSKAZÓWKI:  Do mojej zupy dałam krewetki ale ewentualnie użyć możecie pokrojonego w kostkę kurczaka (choć jednak polecam mocno krewetki). Za mega smak w mojej zupie odpowiada czerwona pasta curry Kanokwan, która jest mega dobra (używam jej od lat) i ma super skład! Szukajcie jej w sklepach bo ten smak jest nie do podrobienia. W składzie ma: chili, trawę cytrynową(...)galangal, sól, czosnek, szalotkę, pastę z krewetek (krewetki + sól) limonkę, kaffir i kmin. Zupę zabieliłam kremem kokosowym Kara , który również ma cudo skład –aż 99,9% kokosa! Krem kokosowy jest dosłownie aksamitny, rozpływający się w ustach i przepyszny. W sklepach znajdziecie kilka pojemności tego kremu kokosowego, ja użyłam do mojej zupy dwa malutkie kartoniki o pojemności 65 ml (łącznie

Czarnawisienka
Tortilla z pastą jajeczną – pyszny pomysł na śniadanie lub imprezę 169

Tortilla z pastą jajeczną i kiełkami rzodkiewki to pyszna przekąska idealna na śniadanie czy w formie pokrojonych rollsów jako przystawka na imprezie. Tym razem placki zrobiłam sama, gdyż nie mogłam w żadnym sklepie znaleźć takich o dobrym składzie i wyszły bardzo smaczne, lepsze od gotowych.   Składniki na tortillę z pastą jajeczną: Placki (8 sztuk o średnicy(...)mąki pszennej tortowej 140 ml gorącej wody łyżka oleju płaska łyżeczka soli   Pasta: 5 jajek 150 g sera żółtego 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz   Dodatkowo: 50 g kiełek rzodkiewki, można też dodać rukolę, szynkę, ogórka itd.   Przygotowanie Mąkę przekładamy do miski, dodajemy olej, sól i wodę. Ręką, albo za pomocą robota z hakiem wyrabiamy

e-PrzepisyKulinarne
Prosta i smaczna pasta jajeczna 98

Bajecznie prosta pasta jajeczna. Idealna na kanapki, ale również jako dodatek do warzyw. Przygotowanie trwa kilka minut. Wszystkim smakuje. I dużym, i małym. No i zawiera śladową ilość węglowodanów. Ta pasta jajeczna to smarowidło doskonałe. Smak dzieciństwa mojego i moich dzieci. Świetnie smakuje z owsianym chlebem , z chlebem żytnim na zakwasie czy z gryczanymi blinami. Ja najchętniej zjadam(...)Zawsze ją robię tak samo i zawsze wychodzi wyborna. Jest super prosta i nie wiem czemu dotąd nie wrzuciłam przepisu na bloga. Ale już nadrabiam zaległości i zapraszam na pastę. Na domowe potrzeby robię ją z 4 jajek, ale zawsze można zrobić na przykład z podwójnej ilości przemnażając składniki przez 2 czy ile tam potrzeba. Pasta jajeczna Składniki: 4 jajka

Dietolog
ZUPA KREWETKOWA Z DYMKĄ I RYŻEM 95

Zupa krewetkowa z dymką i ryżem, niebo, raj i rozkosz dla podniebienia. Ta zupa krewetkowa to jedynie i aż, mleko kokosowe, przecudowne krewetki, ryż jaśminowy i dymka. Całości dopełnia pasta żółte curry oraz pasta bazylia tajska. Dla podkreślenia już i tak niebiańskiego smaku nieco soli himalajskiej i płatków chili dla wyrazistości. Zupa krewetkowa to idealne danie na szybką i fenomenalną(...)zdrowa – Z płatkami chili dla wyrazistości ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Krewetki Vannamei mrożone – 250g – Ryż jaśminowy – 100g – Dymka – Mleko kokosowe – 1 puszka 400 ml – Pasta żółte curry – 1 czubata łyżka – Pasta bazylia tajska – 1 czubata łyżeczka – Płatki chili do smaku – Drobny szczypiorek do podania – Sól himalajska do smaku – Olej kokosowy – 1 łyżka PRZEPIS: 1. Ryż

globuskulinarny
Pasta z bakłażana i papryki 100

Pasta z bakłażana i papryki czyli Zacuscă Pasta z bakłażana i papryki, czyli Zacuscă to bezsprzecznie najbardziej popularne danie, przystawka, smarowidło do chleba w Rumunii.  W wyniku okupacji osmańskiej, pod którą była Rumunia od XIII do XVIII wieku ogromny wpływ na gastronomię rumuńską oprócz kuchni tureckiej miały grecka, arabska, ormiańska i bizantyjska.  W rezultacie tego właśnie(...)czasie Rumunii i cały półwysep bałkański zaczyna jeść nowe warzywa w tym bakłażana i potrawy jak, pilaw gulasze warzywne, musake i oczywiście zacuskę.  Dziś pastę z bakłażan, zacuskę można kupić w każdym sklepie, zjeść w każdej restauracji i oczywiście znaleźć niemalże w każdym domu.  Na zakończenie życzy Ci smacznego i zapraszam na kolejną podróż kulinarną, która już niebawem

RafalCook
Szybkie i smaczne dania z jajkiem w roli głównej 87

ochoty gotować jajka „w koszulce”, to je usmażcie i podajcie jako jajecznicę, jajko sadzone, omlet, frittatę czy szakszukę. Z jajek można wyczarować inne smakowite dania, zrobić kotlety, pasty, czy zrobić jajka faszerowane. Mamy dla was całą masę przepisów na jajeczne potrawy – każdy inny, ale równie smaczny. Listę podstaw z jajkiem w roli głównej rozpoczynają majonez i sos holenderski(...)tłuszczu. Są jednym z prostszych w przyrządzeniu dań. Jeśli szukasz pomysłu na wyśmienity omlet to zobacz nasze przepisy klikając w słowo omlet! Omlet z kurkami i kiełbasą Uniwersalna pasta jajeczna składa się z rozdrobnionych ugotowanych na twardo jajek, majonezu, dodatków smakowych, oraz jak lubimy dodatkowych składników, które zależą od naszych preferencji smakowych. Można dodawać szynkę, wędzone ryby, kiełbasę, ogórki, rzodkiewkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Serowa pasta z olejem z pestek dyni 82

Zielona pasta do kanapek z dodatkiem oleju z pestek dyni Olej z pestek dyni. Na tle innych olejów olej z pestek dyni wyróżnia się wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Jest bogaty w witaminy A, E i D, witaminy z grupy B oraz selen, potas i cynk. Olej z pestek dyni to doskonały dodatek(...)sałatek, dresingów, makaronów, warzyw lub właśnie do past kanapkowych. Polecam olej tłoczony na zimno (nierafinowany), najwyżej jakość i świeżości. Olej z pestek dyni sprawdzi się nie tylko w kuchni, możemy go traktować również jako olej kosmetyczny. Wzmocni włosy, nawilży skórę, a nawet pomoże w walce z trądzikiem. Proponuję przygotować szybką pastę do chleba, która oprócz tego, że jest smaczna

Tajemnice Smaku
Pasta z Tuńczyka Jajek i Sera Białego 88

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zobaczcie jak w zaledwie 15 minut, powstaje przepyszna pasta z tuńczyka jajek i twarogu. Idealna do kanapek, tortilli, jako przekąska, a także śniadanie czy kolacja. Jak zrobić pastę z tuńczyka? Okazuje się, że bardzo łatwo! Wystarczy puszka tuńczyka, kilka jajek, twaróg i pyszna pasta z tuńczyka gotowa. Do tego posiekana cebulka, jogurt naturalny i przyprawy. Przepis jest(...)banalny prawda? Oczywiście możemy go w dowolny sposób urozmaicać i modyfikować wedle swojego smaku. A tymczasem zostawiam Was z naszym ulubionym przepisem na pyszną pastę z tuńczykiem, jajkiem i serem białym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA PASTĘ Z TUŃCZYKIEM JAJKIEM I TWAROGIEM Składniki: 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 100 g twarogu 1 czerwona cebulka 2 łyżki jogurtu

Przepiski.pl
Błyskawiczna pasta z makreli 155

Pasta z makreli to błyskawiczna propozycja na urozmaicenie śniadania, albo kolacji. Przygtoujemy ja w kilka chwil. Będzie szybko i smacznnie. Makrela ma dość spore ości, więc nie będzie problemu aby je wydbyć z mięsa, jeśli jednak się tego obawiacie, możecie mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa. Sprawdź przepis na: Klasyczna pasta jajeczna Składniki średniej wielkości makrela wędzona 3 ogórki konserwowe(...)pęczka szypiorku 1 mała cebula 3 jajka 2 łyżki majonezu sól pieprz Błyskawiczna pasta z makreli – przepis Przepis jest bardzo szybki w wykonaniu. Zaczynamy od ugotowania na twardo i ostudzenia jajek. Następnie kroimy je w kostkę, podobnie postępujemy z ogrókiem i cebulą. Szczypiorek drobno siekamy. Makrelę filetujemy, dzielimy mięso na mniejsze kawałki, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!