pasta - 17303 przepisów (strona:49/1154)

Pasta z awokado i sera sałatkowego 76

który zawsze tak bardzo Ci smakował, zrobił się taki nijaki albo zawsze te same warzywa (sałata, pomidor, ogórek). W tej sytuacji najlepszym wyjściem jest przygotowanie raz w tygodniu pasty kanapkowej. Może to być pasta jajeczna , pasta z awokado i suszonymi pomidorami , pasta z makreli wędzonej . Teraz mam kolejną propozycję, chyba jeszcze łatwiejszą niż pozostałe moje pasty. Wszystko, czego potrzebujesz(...)dojrzałe awokado, ser sałatkowy i opcjonalnie anchois (nie jest obowiązkowe). Pasta z awokado i sera sałatkowego to tak naprawdę 2 składniki doprawione chilli i anchois. Z tej pasty możesz przygotować śniadanie, przystawkę i obiad. Na śniadanie jako dodatek do pieczywa, przystawka jako dip do warzyw, słonych przekąsek, obiad jako sos do makaronu ( w tej sytuacji proponuję dodać trochę mleka, wtedy

Słodkie Gotowanie
Najlepsza pasta kanapkowa z tuńczyka 2 składniki 76

Najlepsza pasta kanapkowa z tuńczyka tylko 2 składniki – tyle trzeba aby przygotować smaczny krem do pieczywa. Pastą możemy również smarować tosty, wrapy, różnego rodzaju płaskie pieczywo np lawash, tortille, pite czy naleśniki. Swoją pastę doprawcie wedle uznania ulubionymi przyprawami – u mnie to zwykle jest po szczypcie soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Pastę w zamkniętym pojemniku (np słoiku) możemy(...)przechowywać 3-5 dni w lodówce (pod warunkiem, że będziemy do niej wkładać czyste „niepolizane” sztućce. Pastę podałam na własnoręcznie, świeżo upieczonym chlebku mieszanym pszenno – żytnim z ziarnami. Całość smakowała naprawdę rewelacyjnie – to również pomysł na starter czy przekąski kiedy spotykamy się ze znajomymi czy z rodziną. Jeśli lubicie tego typu smarowidła, koniecznie zajrzyjcie do mojego

Dorota Smakuje
Chrupiące kanapki z pastą jajeczną 79

Jeśli szukasz pomysłu na pyszną gorącą przekąskę z patelni , to chrupiące kanapki z pastą jajeczną będą dla Ciebie idealnym przepisem. Te bezmięsne kanapeczki są nadziane aromatycznym farszem z jajek oraz sera feta. Aby go zrobić, wystarczy tylko zetrzeć ugotowane jajka i wymieszać z fetą oraz dodać odrobinę majonezu. Następnie przełożyć przygotowaną pastą kromki chleba i chwilę podsmażyć na złoty kolor(...)patelni. To wszystko! Najważniejsze, że przepis prosty i bardzo skuteczny, ponieważ kanapki są wyjątkowo pyszne! Chleb jest chrupiący, a pasta delikatna, lekko słona i wręcz aksamitna w konsystencji. Takie kanapki z pastą jajeczną to świetny pomysł na śniadanie, kolację lub nawet na szybki nieskomplikowany bezmięsny obiad. Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych pomysłów na szybkie przekąski z chleba. Min. ekspresowych

Kuchnia Na Wypasie
Pasta owocowa, czyli sposób na uzyskanie jeszcze smaczniejszych wypieków 67

sposobów na urozmaicenie swoich wypieków? Chcesz, by były jeszcze bardzie wyśmienite? A może chcesz dodać im odrobiny wilgoci i różnorodności w smaku? Jeśli tak to na pewno zainteresują Cię pasty owocowe. To bardzo prosty produkt, którego z powodzeniem dodasz do praktycznie każdego deseru. Poczujesz jeszcze większą przyjemność z pieczenia, dając sobie szansę wejść na jeszcze wyższy poziom przygotowywania smakołyków. Wybierz(...)najlepszy smak z najwyższą jakością Tego rodzaju pasty owocowe do wypieków , są stosowane bardzo często przez cukierników, których klienci chwalą sobie smak i orzeźwiające walory ciasta. Ponadto jest to niesamowita opcja dla wszelkiego rodzaju dekoracji, gdyż posiadają one charakterystyczne kolory. Sprawia to, że ulubione wyroby stają się jeszcze bardziej kolorowe, ciesząc nie tylko podniebienie ale i oko. Bez problemu takie

sierotka maRysia w kuchni
Pikantna, rozgrzewająca zupa krem curry z soczewicą 69

kuchnią indyjską Difficulty: łatwe Porcje 6 servings Czas przygotowania 30 minutes Składniki 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju lub oliwy do smażenia 1-2 łyżki czerwonej pasty curry 400 mililitrów mleczka kokosowego 400 gramów czerwonej soczewicy 1 litr bulionu warzywnego warzywa z bulionu 1/2 litra przecieru pomidorowego 1 łyżeczka octu winnego sól i pieprz do smaku Przygotowanie(...)Soczewicę gotujemy do miękkości, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W dużym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną cebulę i po minucie dodajemy pastę curry. Smażymy kolejne trzy minuty intensywnie mieszając. Następnie dodajemy posiekany czosnek i wlewamy mleczko kokosowe. Mieszamy do momentu kiedy pasta rozpuści się w mleczku. Wlewamy bulion do dużego garnka. Następnie dodajemy tam ugotowaną soczewicę i mieszamy dokładnie. Siekamy

Heca w kuchni
Zapiekane spaghetti bolognese / Baked Bolognese 73

się rozpuści.  Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Baked Bolognese Recipe: approx. 250 g of spaghetti (or any other pasta of your choice), for the sauce: 400 g of ground meat, 1 small onion, 1 stalk of celery, optional, 1-2 cloves of garlic, 1 small carrot, grated(...)minutes. Add finely chopped garlic and cook for additional 30 seconds or so. Add tomato paste and water. Ceason well. Cook, until tender and quite thick. Cook the pasta according to package instructions (it's best to cook it a bit shorter - pasta will cook all the way through in the oven) and reserve some pasta cooking water

Lekcje w kuchni
Zielona serowa pasta z olejem z pestek dyni 68

Pasta serowa pyszny dodatek nie tylko do kanapek Olej z pestek dyni. Nie tylko uszlachetnia smak sałatek, dresingów, czy past, jest też niezwykle zdrowy: olej z pestek dyni. Na tle innych olejów olej z pestek dyni wyróżnia się ciemno zieloną barwą oraz wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Jest bogaty w witaminy(...)witaminy z grupy B oraz selen, potas i cynk. Olej z pestek dyni to doskonały dodatek do sałatek, dresingów, makaronów, warzyw lub właśnie do past kanapkowych. Jest też świetnym dodatkiem do deserów, na co pozwala jego owocowo-orzechowy posmak. Polecam olej tłoczony na zimno (nierafinowany), najwyżej jakość i świeżości. Olej z pestek dyni sprawdzi się nie tylko w kuchni, możemy

Tajemnice Smaku
Zupa tajska z czerwoną pastą curry i krewetkami 72

Thai red curry z czerwoną pastą curry, mleczkiem kokosowym i krewetkami. Pożywna, pikantna zupa przygotowana na wzór przepisów azjatyckich, orient na wyciągnięcie ręki. Zupa o kremowej, aksamitnej konsystencji za sprawą kokosowej śmietanki, jednocześnie wyrazista w smaku za sprawą orientalnych przypraw i ziół. Jeśli chodź raz odbyłeś podróż do Tajlandii i skosztowałeś tamtejszego jedzenia, z pewnością tęsknisz za tajskimi smakami. Azjatycka(...)osób Autor: Paweł Clad Danie: Zupa Kuchnia: Azjatycka Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 230 kcal Tajska zupa z czerwoną pastą curry i krewetkami. Pikantna, orientalna zupa z mleczkiem kokosowym. Orientalna kuchnia na wyciągnięcie ręki. Składniki: ZUPA TAJSKA CZERWONE CURRY 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 400 ml wody 250 g krewetek 1 cebula

ProstePesto.pl
Oszukana pasta z awokado 85

Dlaczego oszukana? Kilka dni temu wymyśliłam najlepszą pastę z awokado, jaką do tej pory jadłam. Niestety był już późny wieczór i nie było warunków, ani też chęci, aby zrobić sesję zdjęciową. Ponieważ pasta była tak dobra, wiedziałam, że muszę się z Wami tym przepisem podzielić i przygotować ją raz jeszcze. Zakupiłam więc potrzebne składniki. Dni mijały, a ja ciągle(...)przygotowania, okazało się… że awokado przejrzało, zrobiło się brązowe i mało smaczne. Udało mi się tylko ćwiartkę uratować. Tą najbardziej zieloną. Wykorzystałam ją, stworzyłam nowy przepis i dlatego dzisiejszą pastę nazwałam “ Oszukaną pastą z awokado “, bo zawiera mało awokado 🙂 Pasta wyszła przepyszna. Szczególnie podana na świeżej i chrupiącej bagietce wiejskiej. Pasta jest z jajami ugotowanymi na twardo, chrzanem i domowym

Moja Delicja
HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK 105

SAŁATA RZYMSKA Z GRILLOWANĄ CIECIORKĄ   HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK JEST: – Zdrowym wegetariańskim daniem – Idealne zestawienie na kanapki, grzanki czy inne pieczywo – Idealny jako pasta kanapkowa, czy dip – Genialny na lekką kolacje – Pełen smaku ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT SKŁADNIKI: – Ciecierzyca gotowana 400g – Czosnek – 1 ząbek – Pasta Tahini – 5 łyżek / u mnie pasta sezamowa(...)Ciecierzycę odsącz z zalewy / nie wylewając zalewy /przełóż do malaksera, blendera czy termomix’a, dodaj odrobinę zalewy 2-3 łyżki i zacznij miksować. 2. W międzyczasie dodaj pastę Tahini, czosnek, kmin rzymski, sok z limonki, oliwę, sól i pieprz do smaku. 3. Miksuj na gładką pastę, w razie potrzeby dodaj kolejną porcję zalewy. 4. Cebulę marynowaną najlepiej mieć już

globuskulinarny
Pasta z bobu 77

najlepsze więc musimy z niego korzystać! Oprócz klasycznego dania w postaci lekko podsmażonego bobu z czosnkiem na masełku, polecam Wam wykorzystać go jako dodatek do pieczywa. Oto przepyszna pasta z bobu, którą robi się błyskawicznie. Smakuje rewelacyjnie! Moim zdaniem powinna ona koniecznie zagościć w Waszym menu i urozmaicić dietę Pasta z bobu – składniki: około 200g bobu, 2 łyżki oliwy(...)oliwek, 1-2 ząbki czosnku, łyżka soku z cytryny, szczypta soli i pieprzu. Pasta z bobu – sposób przygotowania Najpierw wrzuć bób do lekko osolonego wrzątku i gotuj go przez około 5 minut. Następnie obierz go z łupin. Dodaj do niego oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek i zblenduj wszystko na gładką pastę. Na koniec możesz delikatnie doprawić pastę

Natka Pietruszki
Badridżani roladki z bakłażana po gruzińsku 94

rozdrabnia\u0107 orzech\u00f3w w pe\u0142ni. Konsystencja powinna przypomina\u0107 grudkowate mas\u0142o orzechowe.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/badridzani-roladki-z-baklazana-po-gruzinsku\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f04c1b80789a","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Do pasty orzechowej dodajemy stopniowo ocet winny, \u015bwie\u017co wyci\u015bni\u0119ty sok z cytryny oraz oliw\u0119 z oliwek. Wsypujemy posiekane listki \u015bwie\u017cej kolendry. Rozcieramy past\u0119 przy pomocy \u0142y(...)u017cki. Doprawiamy do smaku sol\u0105 i grubo zmielonym czarnym pieprzem.","text":"Do pasty orzechowej dodajemy stopniowo ocet winny, \u015bwie\u017co wyci\u015bni\u0119ty sok z cytryny oraz oliw\u0119 z oliwek. Wsypujemy posiekane listki \u015bwie\u017cej kolendry. Rozcieramy past\u0119 przy pomocy \u0142y\u017cki. Doprawiamy do smaku sol\u0105 i grubo zmielonym czarnym pieprzem.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/badridzani-roladki-z-baklazana-po-gruzinsku\/#wpzoom

ProstePesto.pl
Pasta z fasolki szparagowej 63

Czas czytania: 2 min Pasta z fasolki szparagowej powstała przy okazji przeglądu lodówki. Okazało się, że mam trochę ugotowanej fasolki z dnia poprzedniego. Postanowiłam spróbować przygotować z niej pastę do chleba. Pomyślałam, że może również dobrze smakować z zapiekaną tortillą wypełnioną serem, ziołami oraz szybką sałatką z pomidorów, ogórków i papryki. Muszę przyznać, że był to bardzo dobry pomysł, pasta(...)wyszła bardzo smaczna! Jest to lekkie i delikatne danie, a jednocześnie bardzo sycące. Pastę z powodzeniem można podać na lekki obiad lub kolację. Fasolka zmiksowana z dodatkiem dobrej oliwy, sporej ilości świeżej bazylii i orzechów laskowych doprawiona płatkami drożdżowymi. Jest to nie tylko smaczne i pożywne jedzenie, ale i bardzo zdrowe! Fasolka szparagowa jest bogatym źródłem błonnika, kwasu foliowego, witamin

SprawdzonaKuchnia.pl
Hummus 111

HUMMUS Pozostajemy w klimatach egzotycznych. Hummus to potrawa pochodząca z bliskiego wschodu. Jest to połączenie ciecierzycy z pastą thaini (czyli pastą z sezamu). Hummus możne być podawany, jako dip i przyprawiany według indywidualnych kulinarnych upodobań. Pastę thaini można kupić w sklepie, ale można też zrobić ją samemu do czego bardzo zachęcam. Kolejny post, który odświeżam.  Thaini 1. szklanka sezamu(...)czasu potrząsnąć blaszką, aby się wszystkie ziarenka uprażyły równomiernie. Następnie wyjąc i odstawić na chwilkę, aby przestygł. Całość wrzucić do blendera dodać olej sezamowy i zmielić, aż powstanie pasta. września 05, 2013 HUMMUS Pozostajemy w klimatach egzotycznych. Hummus to potrawa pochodząca z bliskiego wschodu. Jest to połączenie ciecierzycy z pastą thaini (czyli pastą z sezamu). Hummus możne być podawany, jako

Smaki Przyprawy i Kolory
Roślinny jadłospis na cały tydzień 188

pełnoziarniste tortille puszka białej fasoli ½ posiekanej cebuli 1 łyżka przyprawy do burrito/taco 1 puszka kukurydzy 40 g hummusu wegański parmezan (opcjonalnie) 1 pęczek pietruszki pasta z awokado 70 g awokado sok z ½ cytryny pół łyżeczki czosnku granulowanego ½ łyżeczki cebuli granulowanej płaska łyżeczka wędzonej papryki sól i pieprz do smaku Fasolę dokładnie odcedź i wypłucz. Potem przełóż do miseczki i rozgnieć(...)gęstą pastę. Potem dodaj do niej posiekaną cebulę oraz przyprawę do taco/burrito. Wymieszaj dokładnie. Następnie przygotuj pastę z awokado: Awokado obierz, umieść w miseczce i dodaj wszystkie składniki na pastę. Dokładnie rozgnieć, aż pasta zrobi się kremowa. Następnie na desce połóż tortillę, posmaruj ją pastą z awokado. Następnie połóż na placku 2 łyżki fasolowej pasty. Na koniec wszystko posyp odcedzoną

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania