krokiety - 2464 przepisów (strona:49/165)

Wigilijna kapusta z grzybami 113

grzybów (borowiki, podgrzybki, koźlarze), dzięki czemu danie będzie bardziej aromatyczne. Można przygotować ją 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce albo zawekować.  Polecam również inne przepisy na Wigilię: Krokiety z kapustą i pieczarkami   Wigilijna kapusta z grzybami  Pierogi z kapustą i pieczarkami Paszteciki z kapustą i pieczarkami Uszka i pierogi z kapustą i grzybami Pieczone pierożki(...)jego cześć) i dusić do miękkości oraz odparowania płynu. Ugotowaną kapustę doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem, majerankiem.  Po wystudzeniu taką kapustę można wykorzystywać również jako nadzienie do krokietów czy pasztecików.   Gorącą kapustę można rozłożyć do wyparzonych słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Tak przygotowaną można przechowywać w lodówce lub chłodnej piwnicy nawet

Obiad gotowy
SAKIEWKI NALEŚNIKOWE Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 121

Święta zbliżają się wielkimi krokami. Dziś proponuję sakiewki z kiszoną kapustą z pieczarkami zamiast tradycyjnych krokietów. Wyglądają bardzo elegancko a robi się je znacznie szybciej niż krokiety, a co najważniejsze mniej kaloryczne. Na wigilię z czerwonym barszczem rewelacja.    Dziś wzbogaciłam je dodatkiem żółtego sera, ale można z niego zrezygnować.  Ciasto na naleśniki : 1 szklanka mąki

Niespełnione zdolności kulinarne
Krokiety z mięsem 87

Krokiety z mięsem to świetny pomysł na wykorzystanie rosołowego mięsa. Pożywne danie idealne na obiad, lub kolację. Składniki oraz sposób przygotowania: Naleśniki robię z jajek, mąki, troche wody gazowanej, sól. Farsz to mięso z rosołu i warzywa (marchew, pietruszka, seler, por). Miele razem, podsmażam cebulkę pokrojoną w kostkę, doprawiam pieprzem, solą i papryką ostrą (jak kto lubi). Na usmażony naleśnik(...)kładę dużą łyżkę farszu, zawijam, obtaczam w rozbitym jajku i w bułce tartej i smażę. Autor przepisu: Jana Camila Artykuł Krokiety z mięsem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Tradycyjne potrawy wigilijne, bez których nie ma Świąt 136

czerwony na wywarze, a może na malinowym zakwasie? Barszcz czerwony to obowiązkowy punkt każdej wigilijnej wieczerzy. Zazwyczaj podaje się go z grzybowymi uszkami. Niektórzy preferują spożywanie go wraz z krokietami z kapustą, inni zaś z fasolką albo makowymi kluskami. Jeśli nawet ktoś zdaje się być zwolennikiem zupy grzybowej, to jednak kwaśno-słodkiego barszczu nigdy nie może zabraknąć wśród 12 tradycyjnych(...)cierpliwości, warto poszukać sprawdzonych, gotowych już produktów. Kapusta z grzybami ze Spiżarni Schroniska Smaków , pełna borowików, koźlarzy i podgrzybków będzie też doskonałą bazą do wykonania domowych pierogów, pasztecików i krokietów, które podamy do barszczu. Kapusta z grzybami ze Spiżarni Schroniska Smaków Świątecznych przepisów jest tyle, w ilu domach ludzie zasiadają do stołu wraz z pierwszą gwiazdką na niebie. Każda gospodyni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety 115

Idealnie rumiane i pachnące krokiety , to świetny pomysł na obiad oraz na pyszny dodatek do barszczu czerwonego np. na Święta oraz na inne okazje. Zapraszam i życzę smacznego! - wiele porad i pomysłów na inny farsz - sprawdzony przepis na krokiety z mięsem - dokładny opis wykonania ze zdjęciami kok po kroku

AniaGotuje.pl
Popularne polskie potrawy świąteczne 95

tradycyjne potrawy-których obecność jest tradycją przede wszystkim dla nas samych. Do takich potraw należeć mogą również ryby w jakimś wyjątkowym podaniu (kulebiak) oraz na przykład jakaś niestandardowa forma krokietów-oprócz popularnych w okresie świątecznym krokietów z serem i pieczarkami mamy przecież bardzo wiele różnych wariantów smakowych, które pomogą nam dopasować nawet najbardziej popularną potrawę do naszych potrzeb i nadać

ProstePesto.pl
Naleśniki z kapustą i kaszą gryczaną 149

Naleśniki z kapustą i kaszą gryczaną to mój pomysł na naleśniki faszerowane, jeśli dodatkowo obtoczycie je w jajko i panierujecie w bułce i podsmażycie, to również pomysł na krokiety z kapustą i kaszą. Kapusta przygotowana jak do łazanek, jednak finalnie wymieszana z kasza gryczaną ugotowaną na sypko. Gryczaną bardzo lubię, więc całość bardzo do mnie przemawia, uważam że danie jest(...)gdyby za szybko wyparowała. Doprawiamy do smaku. Finalnie ugotowaną kapustę mieszamy z ugotowaną kaszą gryczaną. Na końcu na każdy naleśnik nakładamy ok 2-3 łyżki farszy i zwijamy jak krokiety. Artykuł Naleśniki z kapustą i kaszą gryczaną pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Jak zrobić naleśniki? Prosty przepis na naleśniki. 102

wychodzi, co jest winą źle nagrzanej patelni i tłuszczu. Kolejne będą już ok. Jeśli naleśniki są za grube, rozcieńczam ciasto wodą. Jeżeli są za cienki, np potrzebuję grubsze do krokietów to zagęszczam ciasto mąką. Jak widzicie, smażenie naleśników nie jest trudne. Wymaga jedynie dobrej patelni, odpowiednich składników oraz wprawy. Puszyste naleśniki, które przyrządzisz w szybki i łatwy sposób. Wskazówki(...)smażenia naleśników. Naleśniki służące do dalszych dań np krokietów smażę bez zarumieniania. Odkładam je na bok, jeden na drugim i aby nie wyschły przykrywam talerzykiem lub czystą ściereczką. Naleśniki do bezpośredniego spożycia smażę na rumiano. Smaruję ulubionym farszem: dżem, twaróg, kapusta z grzybami … zawijam w rulon, ćwiartki bądź koperty i podaję do spożycia lub jeszcze dodatkowo podsmażam

Ania gotuje
BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM 102

czosnkowy, na sosie ułóż rukolę, kurczaka, awokado pokrojone na plasterki, cebulę pokrojoną w pióra. Dołóż po kilka plasterków pomidora, po plasterku boczku, posyp kiełkami i zroluj w rulon, jak krokiety. Najpierw boki do środka, a potem od dołu w rulon. 5. Tak przygotowane Burrito, grilluj na patelni grillowej do zarumienienia z obu stron, zaczynając od strony gdzie kończy się zawijanie(...)czosnkowy, na sosie ułóż rukolę, kurczaka, awokado pokrojone na plasterki, cebulę pokrojoną w pióra. Dołóż po kilka plasterków pomidora, po plasterku boczku, posyp kiełkami i zroluj w rulon, jak krokiety. Najpierw boki do środka, a potem od dołu w rulon. Tak przygotowane Burrito, grilluj na patelni grillowej do zarumienienia z obu stron, zaczynając od strony gdzie kończy się zawijanie. SMACZNEGO

globuskulinarny
Krokiety wigilijne 90

Krokiety wigilijne – cóż można o nich rzec? Istnieją pewne potrawy, które obowiązkowo muszą pojawić się w prawie każdym domu na stole wigilijnym. Z pewnością należą do nich pierogi, barszcz czerwony czy kapusta z grzybami. W wielu domach podaje The post Krokiety wigilijne appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Farsz ze szpinaku i fety 120

Prosty i smaczny farsz ze szpinaku, fety, cebuli i czosnku. Świetny do nadziewania mięs, pierogów, naleśników, krokietów, cannelloni, muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek oraz tworzenia przekąsek z ciasta francuskiego   Przekąski z piekarnika: ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Domowe pieczywo czosnkowe ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Paluszki z ciasta francuskiego   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g

Kulinarny S.O.S.
Kuchnia na trudne czasy. Ziemniaki 103

wiele kreatywnych możliwości, aby gotować tanio, szybko i prosto! Dlatego dzisiejszy wpisy dotyczy ziemniaków, polskiego warzywa nr 1! Polecam cz.1 Kuchnia na trudne czasy i cz.2 – Kotlety, krokiety i placki ze wszystkiego Na trudne czasy polecam kupować warzywa bulwiaste i korzeniowe: buraki, marchew, seler, pietruszkę, pasternak, ziemniaki, najlepiej w większej ilości i bezpośrednio od rolnika, dzięki czemu zaoszczędzimy, mogą(...)mięsem polecam ugotować z dodatkiem liścia laurowego, soli i ziela angielskiego. Po ugotowaniu mięso wystarczy wyciąć nożem, zmielić lub poszatkować i wykorzystać jako mięsny farsz do knedli, pyz, krokietów, naleśników, zapiekanek. Smacznie i tanio! Co zrobić z ziemniaków? Tanie potrawy z ziemniaków. – babka ziemniaczana – Placki ziemniaczane z pieczarkami – Kluski ziemniaczano-serowe. Kopytka ruskie. – kluski ze szpinakiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przyszedł czas na nową patelnię w kuchni 90

patelni od rodziców, ale jest kilka rzeczy, które zauważyłem i które mogę porównać. O tym poniżej. Energooszczędność patelni Ostatnio miałem małe przyjęcie dla rodziny. Na przekąskę przygotowaliśmy barszczyk i krokiety. Jako, że w jednej chwili musieliśmy podać 10 krokietów, przyszedł idealny moment na porównanie patelni. Na gaz trafiły obie: moja wysłużona żeliwna 18 letnia oraz nowa patelnia Woll Diamond. Obie

ProstePesto.pl
Ziołowo-szpinakowe naleśniki z soczewicą i suszonymi pomidorami 122

Pyszne ziołowe, zielone naleśniki z moim ulubionym farszem do pierogów . To w zasadzie uproszczona wersja krokietów, które podałam jako dodatek do barszczu. Dla mnie wystarczy podsmażyć je na maśle, bez panierki, ale wg uznania możecie użyć do panierowania bułki tartej, panko lub pokruszonych płatków kukurydzianych. naleśniki 8 sztuk pęczek natki pietruszki pół pęczka świeżej bazylii 2 łyżki liofilizowanego szpinaku(...)Dodajemy mąkę, liofilizowany szpinak i olej. Energicznie mieszamy trzepaczką, aż powstanie gęsta, gładka masa. Na lekko natłuszczonej patelni smażymy naleśniki (8 sztuk). Każdego naleśnika smarujemy farszem i zwijamy jak krokiety. Podsmażamy je z obu stron na maśle klarowanym. Posypujemy pudrem szpinakowym i ziołami. Smacznego :) Artykuł Ziołowo-szpinakowe naleśniki z soczewicą i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Przepis na Domowe Sajgonki 1660

stała się bardzo popularna. Nie są aż tak dobrze znane jak sushi, jednak wiele z nas coraz chętniej je przygotowuje i spożywa. Domowe sajgonki odrobinę przypominają nasze naleśniki lub krokiety, jednak ich smak jest całkiem inny. Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu z dodatkiem mięsa i warzyw.  Najczęściej przygotowywane są z mięsa wołowego lub kurczaka. Sajgonki(...)opakowaniem, makaron ryżowy również. Dodajemy makaron, pokrojone w paski grzyby mum i marchewkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowujemy papier ryżowy. Moczmy płatki i zawijamy farsz, jak krokiety. Sajgonki kładziemy na rozgrzany olej i obsmażamy z dwóch stron. Można to robić też wrzucając na głęboki olej, ale tak jest bardzkiej dietetycznie. Podajemy z sosami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl