Aromatyczny barszcz czerwony... Czysty, klarowy, o bogatym kolorze i aromacie. Pachnący czosnkiem i majerankiem. Przygotowany na bazie buraków, cebuli i czosnku. Intensywnie buraczany, po prostu pyszny. Idealny z krokietami, pasztecikami czy uszkami. Polecam! Składniki: 1 kg czerwonych buraków; 1 kg cebuli; Główka czosnku; 1 łyżka majeranku; 3 łyżki octu spirytusowego; 1 łyżeczka soli; 1 łyżka białego cukru; Szczypta pieprzu(...)godziny. Po tym czasie barszcz przecedzić przez sito. Podgrzać, ale nie doprowadzić do zagotowania. Doprawić cukrem, solą , pieprzem i ewentualnie octem do smaku. Barszcz podawać ciepły z uszkami, krokietami czy pasztecikami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanego przepisu wychodzi, po przecedzeniu, około 1,25 litra czystego barszczu. Ugotowanego barszczu, gdy jest podgrzewany przed podaniem, nie należy doprowadzać do wrzenia
Gospodyni MiejskaKROKIETY Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI Składniki: - 12 sztuk cienkich naleśników - 1kg kiszonej kapusty - 500g pieczarek - 2 białe cebule - 4 liście laurowe - 5 kulek ziela angielskiego - 1 łyżeczka kminku - 1 łyżka cukru - pieprz czarny mielony - przyprawa "Kucharek" - 1/4 kostki smalcu - bułka tarta - 2 jajka - olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początek przygotowujemy ok. 12 sztuk cienkich naleśników. Kapustę kiszoną dokładnie(...)oraz przyprawą "Kucharek" do smaku. Rozpoczynamy przygotowywanie naszych naleśników. Na deskę kładziemy pierwszego naleśnika i nakładamy ok.2-3 duże łyżki farszu. Boki naleśnika składamy do środka i całość zwijamy. Gotowe krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane krokiety należy smażyć na oleju do uzyskania złotego koloru i gotowe. Smacznego
Mentor Smakubędzie idealna. To danie zrobiłam niedawno (bardzo dziękuję za przepis :*). Całość jako danie komponuje się wspaniale i może sprawdzić się na wiele okazji np. spotkanie z przyjaciółmi. Przepis na KROKIETY; SKŁADNIKI: 2 jajka 150 ml mleka 150 ml wody 200 g mąki pszennej szczypta soli (około 1/2 łyżeczki) WYKONANIE: Wszystko razem wymieszać i smażyć naleśniki na małej patelni. Jeżeli ciasto(...)dodajemy sól i pieprz. Po usmażeniu dodajemy szczypiorek. Trzemy ser żółty na tarce o dużych oczkach. Usmażone pieczarki dodajemy do sera żółtego. Farsz nakładamy na na naleśniki i zawijamy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy krokiety. Przepis na SAŁATKĘ; SKŁADNIKI: 1 woreczek brokuł 1 opakowanie sera feta 1 opakowanie słonecznika łuskanego WYKONANIE: Brokuły ugotować w osolonej wodzie
Serce zamknięte w formie pysznościumiem ugotować ich nigdy "akurat" :( i zawsze zostają od obiadu jakieś 2-3 ziemniaki. Staram się wtedy ponownie przetworzyć je na jakieś smaczne danie np. kluski czy krokiety. A ponieważ ostatnio oprócz ziemniaków zostały mi brokuły i podsmażone pieczarki - dodałam starty ser i zrobiłam całkiem smaczne krokieciki, które zjedliśmy jako danie obiadowe: mąż z dodatkiem gulaszu(...)cebulą oraz starty ma małych oczkach ser. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy paprykę bądź inne ulubione przyprawy (farsz powinien być dość mocno przyprawiony). Wilgotnymi dłońmi formujemy podłużne krokiety, które panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na dość mocno rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. (nie dłużej niż do zrumienienia się bułki, przy dłuższym smażeniu
Walijskie PichcenieDzisiaj coś czego nie jadłam już dobrych parę lat. Każdy zna krokiety z rosołem, moje są jednak z ulubionym farszem mojej mamy więc muszę się tym z wami podzielić :) Nie będę się rozpisywała ochh bo są najlepsze, z krokietami każdy ma inne gusta. Jednak może ktoś z was skusi się :) Naleśniki Składniki: 300 g mąki pszennej(...)mieszając ręką). Naleśniki wypełnij farszem i zwiń, obtocz w rozbełtanym jajku i bułce tarte. Czynność powtórz z każdym naleśnikiem, smaż na patelni, aż zarumienią się z każdej strony. Krokiety smakują najlepiej z ciepłym rosołem. Smacznego
Niezły Młyneknakładamy dwie łyżki farszu, zostawiając po bokach 2-3 cm margines po bokach. Dwa przeciwległe boki zawijamy do środka, następnie zwijamy naleśnika w rulon od gór do dołu tworząc krokieta. W misce roztrzepujemy jajka. Krokiety obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Podajemy na ciepło jako dodatek do barszczu
Qchnia po prostulubi nuggetsów? Soczyste i rumiane kąski drobiowe, w pysznej, chrupiącej panierce z dodatkiem sera, które smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Świetna opcja na przekąskę na przyjęcie. Krokiety z gyrosem Przepis tutaj (KLIK) Chrupiące, rumiane i mega smaczne krokiety, wypełnione znakomitym farszem gyros. Świetna opcja na przyjęcie. Delikatne ciasto z dobrze doprawionym nadzieniem, obtoczone w niezwykle chrupiącej panierce
Blog z ApetytemKrokiety z piekielnym farszem Składniki naleśniki: 1,5 szklnaki mąki 2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka oleju sól zioła prowansalskie farsz: 40 dkg pieczarek kawałek cukinii ok. 20 dkg 1/2 … Czytaj dalej Krokiety z piekielnym farszem
czarrna od kuchniBardzo smaczny farsz do krokietów i ciasto naleśnikowe, które nie pęka podczas smażenia. Idealne na gościnny stół. Artykuł Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąPyszne, chrupiące krokiety z kapustą i pieczarkami, do tego filiżanka barszczu czerwonego i nic więcej mi nie potrzeba. Składniki: ciasto na naleśniki tu 500 g kapusty kiszonej 400 g pieczarek cebula olej 1/2 łyżeczki kminku 3-4 ziarna ziela angielskiego 1.2 łyżki majeranku 2 liście laurowe sól, pieprz dodatkowo 2-3 jajka 2 łyżki mleka bułka(...)między czasie smażę naleśniki. Na każdy naleśnik na całość nakładam farsz i zwijam. W misce roztrzepuję jajka, dodaję mleko i odrobinę soli, mieszam. Następnie każdy krokiet panieruję w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu każdej strony na złoty kolor. Smacznego
magiczna kuchnia KasiPyszne, delikatne po prostu obłędne. Musicie ich koniecznie spróbować póki jeszcze mamy świeże maliny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Krokiety z malinami Porcje 10 Składniki Składniki na ciasto: ¾ szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka mleka Składniki na masę: około 500 g malin 1 mały serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: olej lub masło klarowane do smażenia 1 jajko(...)bułce i układamy na rozgrzanej patelni. Smażymy na oleju na średnim ogniu, aż się zrumienią z każdej strony. Podajemy na ciepło lub zimno z dodatkiem świeżych malin. Smacznego. Artykuł Krokiety z malinami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamDziś zapraszam na krokiety wypełnione kapustą kiszoną i pieczarkami. Choć ich przygotowanie jest czasochłonne to jednak warto je zrobić nie tylko od święta. Przepyszne z chrupiącą panierką do tego kubek ciepłego, czerwonego barszczu... mniam :) Składniki na naleśniki: * 250 ml wody gazowanej * 50 ml mleka * 2 łyżki oleju * 1 jajko * półtora szklanki mąki pszennej * solidna szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić(...)olej do smażenia Wykonanie: Na środku każdego naleśnika ułożyć farsz. Brzegi zagiąć i zwinąć naleśnika z farszem w rulonik. W misce rozklepać jajko, w drugiej misce wysypać bułkę tartą. Krokiety obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na patelni z rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor
Zrób to smaczniemieszamy. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wkładamy do wysokiej miski. Całość miksujemy do uzyskanie jednolitego ciasta. Na dużej patelni smażymy naleśniki. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy krokiety. Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Qchnia po prostumięso było ścięte. Dodajemy odsączoną z soku cukinię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy przez kolejne 10 minut. Na naleśniki nakładamy farsz, zaginamy brzegi formując kwadratowe krokiety. Każdego z osobna namaczamy w roztrzepanym jajku a następnie panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na nim krokiety z obydwu stron na złoty kolor
Qchnia po prostu