pasta - 16303 przepisów (strona:44/1087)

Pikantna, rozgrzewająca zupa krem curry z soczewicą 58

kuchnią indyjską Difficulty: łatwe Porcje 6 servings Czas przygotowania 30 minutes Składniki 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju lub oliwy do smażenia 1-2 łyżki czerwonej pasty curry 400 mililitrów mleczka kokosowego 400 gramów czerwonej soczewicy 1 litr bulionu warzywnego warzywa z bulionu 1/2 litra przecieru pomidorowego 1 łyżeczka octu winnego sól i pieprz do smaku Przygotowanie(...)Soczewicę gotujemy do miękkości, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W dużym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną cebulę i po minucie dodajemy pastę curry. Smażymy kolejne trzy minuty intensywnie mieszając. Następnie dodajemy posiekany czosnek i wlewamy mleczko kokosowe. Mieszamy do momentu kiedy pasta rozpuści się w mleczku. Wlewamy bulion do dużego garnka. Następnie dodajemy tam ugotowaną soczewicę i mieszamy dokładnie. Siekamy

Heca w kuchni
Zapiekane spaghetti bolognese / Baked Bolognese 62

się rozpuści.  Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Baked Bolognese Recipe: approx. 250 g of spaghetti (or any other pasta of your choice), for the sauce: 400 g of ground meat, 1 small onion, 1 stalk of celery, optional, 1-2 cloves of garlic, 1 small carrot, grated(...)minutes. Add finely chopped garlic and cook for additional 30 seconds or so. Add tomato paste and water. Ceason well. Cook, until tender and quite thick. Cook the pasta according to package instructions (it's best to cook it a bit shorter - pasta will cook all the way through in the oven) and reserve some pasta cooking water

Lekcje w kuchni
Zielona serowa pasta z olejem z pestek dyni 56

Pasta serowa pyszny dodatek nie tylko do kanapek Olej z pestek dyni. Nie tylko uszlachetnia smak sałatek, dresingów, czy past, jest też niezwykle zdrowy: olej z pestek dyni. Na tle innych olejów olej z pestek dyni wyróżnia się ciemno zieloną barwą oraz wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Jest bogaty w witaminy(...)witaminy z grupy B oraz selen, potas i cynk. Olej z pestek dyni to doskonały dodatek do sałatek, dresingów, makaronów, warzyw lub właśnie do past kanapkowych. Jest też świetnym dodatkiem do deserów, na co pozwala jego owocowo-orzechowy posmak. Polecam olej tłoczony na zimno (nierafinowany), najwyżej jakość i świeżości. Olej z pestek dyni sprawdzi się nie tylko w kuchni, możemy

Tajemnice Smaku
Zupa tajska z czerwoną pastą curry i krewetkami 56

Thai red curry z czerwoną pastą curry, mleczkiem kokosowym i krewetkami. Pożywna, pikantna zupa przygotowana na wzór przepisów azjatyckich, orient na wyciągnięcie ręki. Zupa o kremowej, aksamitnej konsystencji za sprawą kokosowej śmietanki, jednocześnie wyrazista w smaku za sprawą orientalnych przypraw i ziół. Jeśli chodź raz odbyłeś podróż do Tajlandii i skosztowałeś tamtejszego jedzenia, z pewnością tęsknisz za tajskimi smakami. Azjatycka(...)osób Autor: Paweł Clad Danie: Zupa Kuchnia: Azjatycka Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 230 kcal Tajska zupa z czerwoną pastą curry i krewetkami. Pikantna, orientalna zupa z mleczkiem kokosowym. Orientalna kuchnia na wyciągnięcie ręki. Składniki: ZUPA TAJSKA CZERWONE CURRY 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 400 ml wody 250 g krewetek 1 cebula

ProstePesto.pl
Oszukana pasta z awokado 68

Dlaczego oszukana? Kilka dni temu wymyśliłam najlepszą pastę z awokado, jaką do tej pory jadłam. Niestety był już późny wieczór i nie było warunków, ani też chęci, aby zrobić sesję zdjęciową. Ponieważ pasta była tak dobra, wiedziałam, że muszę się z Wami tym przepisem podzielić i przygotować ją raz jeszcze. Zakupiłam więc potrzebne składniki. Dni mijały, a ja ciągle(...)przygotowania, okazało się… że awokado przejrzało, zrobiło się brązowe i mało smaczne. Udało mi się tylko ćwiartkę uratować. Tą najbardziej zieloną. Wykorzystałam ją, stworzyłam nowy przepis i dlatego dzisiejszą pastę nazwałam “ Oszukaną pastą z awokado “, bo zawiera mało awokado 🙂 Pasta wyszła przepyszna. Szczególnie podana na świeżej i chrupiącej bagietce wiejskiej. Pasta jest z jajami ugotowanymi na twardo, chrzanem i domowym

Moja Delicja
HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK 92

SAŁATA RZYMSKA Z GRILLOWANĄ CIECIORKĄ   HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK JEST: – Zdrowym wegetariańskim daniem – Idealne zestawienie na kanapki, grzanki czy inne pieczywo – Idealny jako pasta kanapkowa, czy dip – Genialny na lekką kolacje – Pełen smaku ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT SKŁADNIKI: – Ciecierzyca gotowana 400g – Czosnek – 1 ząbek – Pasta Tahini – 5 łyżek / u mnie pasta sezamowa(...)Ciecierzycę odsącz z zalewy / nie wylewając zalewy /przełóż do malaksera, blendera czy termomix’a, dodaj odrobinę zalewy 2-3 łyżki i zacznij miksować. 2. W międzyczasie dodaj pastę Tahini, czosnek, kmin rzymski, sok z limonki, oliwę, sól i pieprz do smaku. 3. Miksuj na gładką pastę, w razie potrzeby dodaj kolejną porcję zalewy. 4. Cebulę marynowaną najlepiej mieć już

globuskulinarny
Pasta z bobu 65

najlepsze więc musimy z niego korzystać! Oprócz klasycznego dania w postaci lekko podsmażonego bobu z czosnkiem na masełku, polecam Wam wykorzystać go jako dodatek do pieczywa. Oto przepyszna pasta z bobu, którą robi się błyskawicznie. Smakuje rewelacyjnie! Moim zdaniem powinna ona koniecznie zagościć w Waszym menu i urozmaicić dietę Pasta z bobu – składniki: około 200g bobu, 2 łyżki oliwy(...)oliwek, 1-2 ząbki czosnku, łyżka soku z cytryny, szczypta soli i pieprzu. Pasta z bobu – sposób przygotowania Najpierw wrzuć bób do lekko osolonego wrzątku i gotuj go przez około 5 minut. Następnie obierz go z łupin. Dodaj do niego oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek i zblenduj wszystko na gładką pastę. Na koniec możesz delikatnie doprawić pastę

Natka Pietruszki
Badridżani roladki z bakłażana po gruzińsku 74

rozdrabnia\u0107 orzech\u00f3w w pe\u0142ni. Konsystencja powinna przypomina\u0107 grudkowate mas\u0142o orzechowe.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/badridzani-roladki-z-baklazana-po-gruzinsku\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f04c1b80789a","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Do pasty orzechowej dodajemy stopniowo ocet winny, \u015bwie\u017co wyci\u015bni\u0119ty sok z cytryny oraz oliw\u0119 z oliwek. Wsypujemy posiekane listki \u015bwie\u017cej kolendry. Rozcieramy past\u0119 przy pomocy \u0142y(...)u017cki. Doprawiamy do smaku sol\u0105 i grubo zmielonym czarnym pieprzem.","text":"Do pasty orzechowej dodajemy stopniowo ocet winny, \u015bwie\u017co wyci\u015bni\u0119ty sok z cytryny oraz oliw\u0119 z oliwek. Wsypujemy posiekane listki \u015bwie\u017cej kolendry. Rozcieramy past\u0119 przy pomocy \u0142y\u017cki. Doprawiamy do smaku sol\u0105 i grubo zmielonym czarnym pieprzem.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/badridzani-roladki-z-baklazana-po-gruzinsku\/#wpzoom

ProstePesto.pl
Pasta z fasolki szparagowej 54

Czas czytania: 2 min Pasta z fasolki szparagowej powstała przy okazji przeglądu lodówki. Okazało się, że mam trochę ugotowanej fasolki z dnia poprzedniego. Postanowiłam spróbować przygotować z niej pastę do chleba. Pomyślałam, że może również dobrze smakować z zapiekaną tortillą wypełnioną serem, ziołami oraz szybką sałatką z pomidorów, ogórków i papryki. Muszę przyznać, że był to bardzo dobry pomysł, pasta(...)wyszła bardzo smaczna! Jest to lekkie i delikatne danie, a jednocześnie bardzo sycące. Pastę z powodzeniem można podać na lekki obiad lub kolację. Fasolka zmiksowana z dodatkiem dobrej oliwy, sporej ilości świeżej bazylii i orzechów laskowych doprawiona płatkami drożdżowymi. Jest to nie tylko smaczne i pożywne jedzenie, ale i bardzo zdrowe! Fasolka szparagowa jest bogatym źródłem błonnika, kwasu foliowego, witamin

SprawdzonaKuchnia.pl
Hummus 101

HUMMUS Pozostajemy w klimatach egzotycznych. Hummus to potrawa pochodząca z bliskiego wschodu. Jest to połączenie ciecierzycy z pastą thaini (czyli pastą z sezamu). Hummus możne być podawany, jako dip i przyprawiany według indywidualnych kulinarnych upodobań. Pastę thaini można kupić w sklepie, ale można też zrobić ją samemu do czego bardzo zachęcam. Kolejny post, który odświeżam.  Thaini 1. szklanka sezamu(...)czasu potrząsnąć blaszką, aby się wszystkie ziarenka uprażyły równomiernie. Następnie wyjąc i odstawić na chwilkę, aby przestygł. Całość wrzucić do blendera dodać olej sezamowy i zmielić, aż powstanie pasta. września 05, 2013 HUMMUS Pozostajemy w klimatach egzotycznych. Hummus to potrawa pochodząca z bliskiego wschodu. Jest to połączenie ciecierzycy z pastą thaini (czyli pastą z sezamu). Hummus możne być podawany, jako

Smaki Przyprawy i Kolory
Roślinny jadłospis na cały tydzień 166

pełnoziarniste tortille puszka białej fasoli ½ posiekanej cebuli 1 łyżka przyprawy do burrito/taco 1 puszka kukurydzy 40 g hummusu wegański parmezan (opcjonalnie) 1 pęczek pietruszki pasta z awokado 70 g awokado sok z ½ cytryny pół łyżeczki czosnku granulowanego ½ łyżeczki cebuli granulowanej płaska łyżeczka wędzonej papryki sól i pieprz do smaku Fasolę dokładnie odcedź i wypłucz. Potem przełóż do miseczki i rozgnieć(...)gęstą pastę. Potem dodaj do niej posiekaną cebulę oraz przyprawę do taco/burrito. Wymieszaj dokładnie. Następnie przygotuj pastę z awokado: Awokado obierz, umieść w miseczce i dodaj wszystkie składniki na pastę. Dokładnie rozgnieć, aż pasta zrobi się kremowa. Następnie na desce połóż tortillę, posmaruj ją pastą z awokado. Następnie połóż na placku 2 łyżki fasolowej pasty. Na koniec wszystko posyp odcedzoną

365 dni dookoła kuchni
Hummus idealny - kremowa pasta z ciecierzycy 90

Hummus idealny, czyli kremowa pasta z ciecierzycy, która świetnie nadaje się jako zdrowy dodatek do różnych warzywnych przekąsek, jak i do pieczywa lub jajek. Kremowa konsystencja i przyjemny aromat przypraw sprawia, że taka pasta nigdy się nie nudzi. Hummus nigdy nie spowszednieje, gdyż można go podawać z różnymi dodatkami. Począwszy od wersji podstawowej z dodatkiem oliwy, siekanej pietruszki lub mielonej(...)dodatek do świeżych warzyw lub domowego pieczywa, czy też jako farsz do jajek. Najlepiej dostosować do własnych upodobań, zarówno sposób podania, dodatki, jak i konsystencję hummusu. Osobiście wolę, gdy pasta daje się nabierać na pieczywo lub warzywa i z nich nie spływa podczas jedzenia. Woda, w której gotowała się ciecierzyca, zawiera dużo białka i warto ją wykorzystać w czasie robienia

Kuchcik gotuje
Hummus z pieczonym kalafiorem 76

Pasty z pieczonych warzyw często pojawiały się na moim blogu, korzystaliście już na pewno z przepisów na baba ganoush – pastę z pieczonego bakłażana, czy muhammara – pastę z pieczonej papryki. Tym razem mam dla Was połączenie pasty z pieczonych warzyw i hummusu, hummus z pieczonym kalafiorem ma zupełnie oblicze niż klasyczny hummus z ciecierzycy, ale pokochacie ten smak. Polecam Wam też(...)inne pasty na moim blogu: –  przepis na guacamole –  pasta z awokado i jajka –  hummus –  hummus z mango –  hummus z suszonymi pomidorami –  pasta z wędzonego kurczaka –  pasztet do smarowania –  masło ziołowe –  masło czosnkowe –  hummus z soczewicą Hummus z pieczonym kalafiorem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 300 g ugotowanej ciecierzycy

nietylkopasta.pl
Pasta kanapkowa z tuńczykiem 67

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i serkiem śmietankowym, stanie się jedną z Waszych ulubionych. Do przygotowania tej pasty potrzebujecie jedynie tuńczyka z puszki w sosie własnym, serka naturalnego do kanapek, koperku oraz soli i pieprzu do smaku. Pasta kanapkowa z tuńczykiem może być podawana na dowolnym pieczywie (polecam bagietkę) lub także na krakersach – w takim kształcie na pewno będzie zjawiskową(...)przekąską. Niekiedy na domówkach pastę podaję po prostu w małej miseczce, a goście mają do wyboru z czym pastę zjedzą – czy z pieczywem czy krakersami. Polecam Wam ten pyszny i prosty przepis na pastę kanapkową Smacznego! Zobacz też: Menu na imprezę – propozycje przepisów Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem Carpaccio z wędzonego łososia Przepis na pastę kanapkową

Kuchnia Bazylii
Pasta na kanapki - pasta z wędzonego dorsza! 104

Pasta na kanapki to świetna propozycja śniadaniowa, ja uwielbiam pasty rybne są bogate przede wszystkim w wapń, który nam kobietom jest bardzo potrzebny. U mnie dzisiaj w roli głównej dorsz wędzony, kupiony od rybaka z Mielna niemalże pod moim blokiem, to się nazywa mieć farta! Powiem Wam szczerze, że miałam lekkiego stracha przed kupnem ryb u Pana bo nigdy(...)Pana.  O i tak to kupiłam rybę od rybaka z Mielna w Wawie ;-) W każdym bądź razie połowę zjedliśmy z chlebkiem i masłem, a z reszty zrobiłam pastę na kanapki a wyszła przekozacka! PRZEPIS NA PASTĘ Z DORSZA: - 1/2 dużego wędzonego dorsza ( w zastępstwie możesz użyć wędzonej makreli lub halibuta) - 1/3 szalotki - 80 g ugotowanych pieczarek - 3/4 opakowania serka

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania