Dzisiaj dietetyczna pasta jajeczna bez majonezu. Wiadomo, że same jajka pasty nam nie stworzą, bo są zbyt suche, więc trzeba całość czymś związać. Można do tego użyć jogurtu greckiego, można również oliwy a nawet awokado. Ja pomieszałam ricottę i jogurt, żeby stworzyć lekki a zarazem całkiem smaczny spajacz, zwięzacz czy jak to zwać Pasta jajeczna z samym jogurtem(...)mnie jest nieco jałowa w smaku, za to z ricottą, smakuje całkiem dobrze i nie ma tyle kalorii ile wersja z majonezem. Mi pasta jajeczna kojarzy się z przedszkolem i kawą inką. W moim domu nie jadało się pasty jajecznej, a jej smak znałam głównie z przedszkola. Zmieniło się to, odkąd zamieszkałam z mężem, jawnym jajkożercą. Pasta jajeczna pojawia się
Mieszam w GarnkuWasze kanapki są nudne? Po przejściu na weg(etari)anizm nie wiecie z czym je jeść? Jeśli chociaż na jedno pytanie odpowiedziałeś twierdząco...polecam Ci pasty kanapkowe z Primaviki! :) Primavika to firma bardzo przyjazna weganom. Dzisiaj chcę Wam przedstawić ofertę past kanapkowych, które ma w swoim asortymencie Primavika. Oczywiście jest to tylko mała część całej ofery, bo past jest(...)lecz w konsystencji widać malutkie drobinki, które są właśnie najprawdopodobniej soją :) Nie nazwałabym tego wyrobu "pasztetem", ponieważ pasztety są raczej kojarzone ze zwartymi wypiekami, a ten wyrób jest bardziej pastą kanapkową. Niby to tylko nazwa, ale... :) PASZTET POMIDOROWY Z CIECIORKĄ Co mówi producent : Spośród grupy warzyw psiankowatych to pomidory są najlepszym źródłem substancji odżywczych. Wyróżniają się zawartością witamin antyoksydacyjnych
breakfast of dreamspojawiła się tam 1,5 roku temu jako nowość i musiałam jej spróbować. Od tamtej pory bardzo chciałam ją zrobić w domu. Maggie robiła swoją laksę z gotowej kupionej pasty, ja robię już pastę sama. Oczywiście można ją spokojnie kupić, jest bardzo dobra, aIe zrobienie jej wcale nie jest trudne, ani czasochłonne. Pokażę po kolei i zachęcam wszystkich amatorów azjatyckich(...)robienia każdej pasty-bazy samodzielnie, efekt jest doskonały. Azjatyckie zupy przeważnie składają się z trzech elementów przygotowywania potrawy- wywaru , pasty - bazy zupy i przybrania . Jeśli mamy gotowy bulion oraz pokrojone i podgrzane przybranie, zrobienie najważniejszego, czyli pasty bazy i całej zupy zajmie nam ok. 15 minut. I jeszcze jedna uwaga do laksy : zupie tej tak naprawdę smak nadają dwie rzeczy
Kuchnia PrezydentowejPasta z tuńczyka i jajek to smarowidło, które gości u nas bardzo często. Nie przepadamy za sklepowymi wędlinami, a taką pastę można szybko przygotować w każdej chwili. Powstała przez przypadek, gdy miałam ochotę na pastę z makreli, a do dyspozycji była tylko puszka tuńczyka. Dorzucona od niechcenia resztka orzechów włoskich, która stała akurat na blacie, tak zasmakowała mi w paście(...)dziś stanowi jej obowiązkowy składnik. Tuńczyk nie jest w niej bardzo dominujący, dlatego pasta może posmakować nawet osobom, które go nie jadają na co dzień. Dobre jako kanapkowe smarowidło na śniadanie i kolację, ale także świetna przystawka na przyjęcie – jeśli posmarujemy pastą krążki pumpernikla. My najbardziej lubimy z ciemnym pieczywem i kiełkami brokuła. Pasta z tuńczyka i jajek
Poezja smakuwspominałam w ostatnim poście (gdzie znajdziecie informację o co w tym wszystkim chodzi) czas na przepisy. Dzisiaj zaczynamy od przepysznego śniadania, czyli minikanapeczek z różnymi pastami. Przepis pochodzi z książki "Szczypta smaku". I teraz uwaga, niech nikt po przeczytaniu wpisu nie mówi: "aaaa, taka pasta z makreli, robiłam tysiąc razy!". TO NIE JEST ZWYKŁA PASTA Z MAKRELI. :) Składniki: pumpernikiel (niestety(...)miałam więc wykorzystałam pieczywo pełnoziarniste) pasta 1: 100g sera białego chudego ( w oryginalnym przepisie 100 g gęstego kremowego twarożku no i tutaj pojawił się problem, wszystkie tego typu twarożki miały dużo tłuszczu więc postanowiłam zrobić swój twarożek) 2-3 łyżki chudego jogurtu naturalnego skórka z jednej cytryny 1 gałązka tymianku sól, pieprz pasta 2: makrela wędzona sok z 1/4 cytryny
Brzuszki ŁakomczuszkiPasta z wędzonego łososia to bardzo smaczny dodatek do chleba, a także świetna baza do wielu smacznych przekąsek czy przystawek. Jest bardzo zdrowa, łatwa w przygotowaniu i co najważniejsze, cudowna w smaku! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta kanapkowa a’la tatar, bo tak również możemy ją nazwać, w swoim składzie zawiera produkty, z których przygotować można tradycyjnego tatara(...)łososia. Ja jednak wymieszałam wszystkie składniki i nałożyłam je na kanapki i wyszło pysznie. Taka pasta również fajnie prezentuje się na słonych krakersach czy podpieczonej bagietce. Poniżej znajdziecie dokładną listę składników oraz instrukcję przygotowania pasty z łososia. Jak sami zobaczycie, można ją przyszykować w dosłownie 10 minut! A w smaku – rewelacja! PASTA Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA – PRZEPIS Składniki
Przepiski.plSmarowidło do chleba z tuńczykiem to pyszna pasta kanapowa, która urozmaici wasze śniadanie czy kolację. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i plastrami ogórka korniszonego na wierzchu. Robi się ją bardzo szybko, wystarczy ugotować i pokroić jajka oraz wymieszać je z resztą składników. Bardzo lubię pastę kanapkową z tuńczykiem i jajkami, gdyż jest bardzo uniwersalna. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek(...)również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy, przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Do tuńczyka dodajemy jajka, suszone pomidory, serek kanapkowy, śmietanę i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie. Pastę odkładamy przynajmniej na pół godziny do lodówki do schłodzenia. Smarowidło do chleba z tuńczykiem – prosty i szybki przepis Zobacz inne przepisy na pasty kanapkowe: Pasta czosnkowa – pyszne i zdrowe
e-PrzepisyKulinarnePasta chrzanowa to świetna przekąska, która co roku gości w naszym domu na Wielkanocnym stole. Nie wyobrażam sobie świąt bez chrzanowej pasty z dodatkiem jajek. Przepis na pastę z chrzanem jest bardzo prosty, a samą pastę robi się bardzo szybko. Do jej przygotowania potrzebna są jajka, chrzan, majonez, jogurt naturalny i szczypiorek. Pastę chrzanową można przygotować nie tylko w święta(...)zwykły dzień, kiedy najdzie nas na nią ochota. Stanowi świetny dodatek do kanapek, a także może być fajnym nadzieniem do roladek z szynki. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! PASTA CHRZANOWA – PRZEPIS Składniki 4 jajka 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 3 łyżeczki tartego chrzanu sól pieprz szczypiorek Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy
Alle Dobre!Kolejna pasta do smarowania pieczywa. Tym razem, jak na jesień przystało, pasta z dyni. Bardzo lubię dynię. Przetwarzałem ją już na wiele sposobów. Robiłem zupy dyniowe, chleb dyniowy, nawet ciasto dyniowe. Tym razem wybór padł na pastę do smarowania pieczywa. Bo przecież nie wyobrażam sobie jesieni bez chociaż jednego dyniowego przepisu na blogu. W końcu wielokrotnie wspominałem, że cenię sobie(...)pory roku wydobywać to, co daje nam najlepszego. A jeśli chodzi o jesień, to pierwsze co przychodzi do głowy, to właśnie dynia. A dodatkowo, zafiksowałem się ostatnio na wszelakich pastach do pieczywa. Mam jeszcze kilka pomysłów, m.in. na pasę z soczewicy, cieciorki czy zielonego groszku więc do końca roku jeszcze jakieś przepisy się pewnie pojawią. Potem trzeba będzie zmienić kierunek
Marder&Marder ManufactureEkspresowa pasta kanapkowa to świetny dodatek do tradycyjnego pieczywa. Dzięki niej nawet zwykłe kanapki będą smakować o wiele lepiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta w swoim składzie zawiera tylko 3 składniki: jajka, świeży ogórek oraz kremowy serek. Jajka ściera się na tarce, a ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Dzięki temu pasta jest chrupiąca. Ta szybka i smaczna pasta kanapkowa idealnie sprawdzi(...)się na śniadanie, kolację, a także będzie idealnym dodatkiem do imprezowych przekąsek. Robi się ją naprawdę bardzo szybko, ale tak samo znika. Zapraszam na przepis! EKSPRESOWA PASTA KANAPKOWA – PRZEPIS Liczba porcji: 2+ | Czas przygotowania: 15 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 200 g serka śmietankowego typu almette 2 ogórki świeże 4 jajka sól pieprz Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy
Przepiski.plPasta kanapkowa z tuńczykiem i kukurydzą to jeden z tych przepisów, który musicie koniecznie wypróbować! Jest naprawdę przepyszna i błyskawiczna w przygotowaniu. Pasta stanowi fajny, sycący dodatek do pieczywa, który urozmaici Wasz jadłospis i odmieni zwyczajne kanapki. Przy okazji, jedząc ją wzbogacicie swoją dietę o ryby i cenne kwasy tłuszczowe omega-3, których zwykle brakuje w diecie Polaków. Pastę możecie(...)lodówce przez 2-3 dni, chociaż zwykle znika od razu po przygotowaniu. Serdecznie polecam Na końcu wpisu dowiecie się także, jakie wartości odżywcze kryje w sobie to danie. Pasta kanapkowa z tuńczykiem i kukurydzą – składniki (4 porcje): kukurydza konserwowa, 150g, tuńczyk w wodzie, 150g, jogurt naturalny, 4 łyżki, majonez, 1 łyżka, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, szczypta soli
Natka Pietruszkiczym jadacie najchętniej kanapki? U nas w domu świetnie sprawdzają się różnego rodzaju pasty. Zarówno te warzywne, jak i rybne. Dziś mam dla Was propozycję na bardzo szybką i prostą w przygotowaniu pastę. To taka moja opcja ratunkowa, gdy brakuje czasu na przygotowanie kolacji. Pasta kanapkowa z tuńczykiem to idealne rozwiązanie dla tych, którzy narzekają na brak wolnego czasu Spróbujcie(...)jest pyszna! A dodatkowo, to kolejna porcja ryb w diecie. Mam nadzieję, że pamiętacie o ich spożywaniu. Zapraszam do prostego przepisu Pasta kanapkowa z tuńczykiem – składniki (4 porcje): 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym, 170g, łyżka soku z cytryny, pęczek natki pietruszki, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka majonezu. Pasta kanapkowa z tuńczykiem – sposób przygotowania Najpierw posiekaj natkę pietruszki
Natka PietruszkiDoskonała propozycja na pyszne śniadanie lub lekką kolację, czyli pasta kanapkowa z makreli i 3 ziaren. Bez wątpienia jest to idealny przepis dla wszystkich, którym spowszedniały nieco klasyczne kanapki z wędliną lub serem. Oraz dla tych, którzy szukają pomysłu na smaczną, aromatyczną i prostą w przygotowaniu pastę rybną. Naszą pastę z makreli uzupełniliśmy kilkoma dodatkami, dzięki czemu nabrała jeszcze więcej(...)smaku i wyrazistości. Pasta świetnie smakuje z chrupkim pieczywem, najlepiej jeśli będzie z ziarnem. Tworzy z nim wręcz idealny tandem. Ale miłośnicy białego pieczywa również się nie zawiodą, ponieważ i w tym wypadku smaki się doskonale uzupełniają. Pasty to jeden z naszych ulubionych dodatków do pieczywa. Zapewne dlatego, że są proste w przygotowaniu oraz okazują się doskonałą i zdrową alternatywą
Kuchnia Na WypasiePasta z zielonego groszku i słonecznika to rewelacyjny dodatek do kanapek. Smakuje tak wspaniale, że chce się ją jeść i jeść… Najlepiej komponuje się z domowym chlebkiem, ale jest tak pyszna, że spokojnie można ją zajadać solo. Jestem przekonana, że zasmakuje każdemu, nawet tym, którzy nie przepadają za zielonym groszkiem. Sama należę do grona tych osób, ale ta pasta(...)totalnie skradła moje kubki smakowe. Polecam serdecznie, także najmłodszym. Pasta warzywna to wspaniały sposób na wzbogacenie diety malucha w zdrowe warzywa. Pasta z zielonego groszku i słonecznika – składniki: groszek konserwowy, 150g, 2 łyżki nasion słonecznika, 1 łyżka oliwy z oliwek, około jedna łyżka świeżej natki pietruszki, kilka kropli soku z cytryny, szczypta soli i pieprzu. Sposób przygotowania Przygotowanie
Natka PietruszkiKolejny raz szykujemy naszego bloga na Święta Wielkanocne , ale w tym roku w bardzo specyficznych warunkach. Na początek zamieszczamy przepis na jajka z kolorowymi pastami , które różnorodnością smaków i kolorów będą zachęcały do spróbowania. Wiadomo, że tradycyjnych jajek z majonezem nic nie przebije, ale jajka nadziewane kolorowymi pastami mogą stanowić dla nich godną konkurencję. Udostępnij Składniki na jajka z kolorowymi(...)pastami 9 jajek 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Czerwona pasta: 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 / 2 wędzonej papryki 1 szczypta chili Żółta pasta: 1 łyżeczka musztardy 1 / 2 łyżeczki curry Zielona pasta: 2 bryłki mrożonego szpinaku 1 łyżeczka chrzanu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka ugotować na twardo, odcedzić i zalać zimną wodą, odstawić
niecodziennikpary