Pasta sałatkowa z dodatkiem tuńczyka, jajek, pora oraz żółtego sera, po wypróbowaniu stanie się jednym z Waszych ulubionych dodatków do pieczywa. Tak było w naszym przypadku, po wykonaniu jej po raz pierwszy pasta bardzo nam posmakowała i robimy ją bardzo często. Świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa i kakao. Taka szybka pasta sałatkowa sprawdzi się również jako baza do różnego(...)rodzaju przekąsek na domowe imprezy. Robi się ją naprawdę bardzo szybko, ale tak samo znika z talerza. Polecam przygotować większą porcję. Zapraszam na przepis! PASTA SAŁATKOWA – PRZEPIS Składniki 4 jajka 160 g żółtego sera 1/2 pora 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki
Alle Dobre!Domowe pasty kanapkowe to świetna propozycja śniadaniowa, ale nie tylko. Jako dodatek do pieczywa dobrze sprawdzą się w pracy, na pikniku albo w podróży. Robi się je bardzo bardzo prosto i smakują wyśmienicie. Pasta serowa z czosnkiem to jedna z naszych ulubionych propozycji. Przepis na pastę serową z czosnkiem Składniki: 400 gramów dobrej jakości sera żółtego w kawałku(...)paście najlepiej sprawdzi się havarti lub tylżycki), 4 łyżki majonezu, 1 por, 1 większy ząbek czosnku lub dwa mniejsze, pieprz, sól. Jak zrobić pastę serową z czosnkiem? Białą cześć pora przekrój na pół, przełóż do miski, oprósz niewielką ilością soli, aby zmiękł, wymieszaj i odstaw. Czosnek posiekaj, również oprósz szczyptą soli, rozetrzyj na desce za pomocą noża lub widelca
Kulinarna PolskaŻółta pasta z trawy cytrynowej czyli Kroeung Żółta pasta Kroeung, z całą pewnością nadaje kuchni kambodżańskiej wyraźny egotyczny smak i aromat. Bez wątpienia pasta Kroeung odróżnia dania kuchni khmerskiej od sąsiadów, z którymi graniczy Kambodża takimi jak Wietnam czy Tajlandia. Żółta pasta, choć dla wyjaśnienia istnieją jeszcze, czerwone czy zielone pasty Kroeung są podstawowym aromatem do wielu dań(...)smacznego i jeśli spodobał Cię się ten przepis, niewątpliwie spodoba Ci się danie, które z niego powstanie. 👥 – ❌ ⏰ – 15 minut 🇰🇭 – Kambodża Co potrzebujesz by zrobić żółtą pastę 4-5 łodyg trawy cytrynowej 3 ząbki czosnku 2-3 szalotki 4-5 cm galangi lub imbiru 3 liście kafiru 2 łyżeczki kurkumy Sok z limonki 15 ml oleju roślinnego
RafalCookRobicie w domu pasty do kanapek? Ja często przygotowuję je z twarogu półtłustego - są proste i szybkie w przygotowaniu, można przygotować je w wielu różnych wersjach, w zależności od tego, jakie smaki lubimy najbardziej. Poza tym są też doskonałym źródłem białka i wapnia w naszej diecie. A skoro już tak stawiam na to zdrowie, to tym razem do twarożku(...)dodałam łososia, dzięki czemu wzbogaciłam swoją pastę o dawkę kwasów omega-3 😉 Czasem, aby przygotować dwie pasty nie trzeba robić dwóch totalnie różnych rzeczy. Czasem wystarczy po prostu odpowiednio dobrać dodatki - tak jak ja zrobiłam to ze swoim twarożkiem. Pasta z twarogu na dwa sposoby - przepis Do przygotowania dwóch past będziesz potrzebować: 300g twarogu półtłustego, 2-3 łyżki
Z notatnika dietetykaDzisiaj polecam pastę do kanapek z ciecierzycą. Pasta do kanapek z ciecierzycą Składniki na 2 porcje mała puszka ciecierzycy 2 średnie ogórki korniszony mała cebula czerwona szczypiorek sól, pieprz, ostra mielona papryka majonez ( ok 1-1,5 łyżki) musztarda (3-4 łyżeczki) Na pastę nakładamy kiełki, jarmuż, sałatę i pomidora. Dobrze przyprawionej pasty z ciecierzycy można też używać do pieczywa(...)paprykę, cebulę i szczypiorek drobno kroimy, dodajemy do ciecierzycy i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy przyprawami do smaku oraz musztarda i majonezem (najlepiej wstawić na noc do lodówki) . Grubą warstwą pasty smarujemy pieczywo, na pastę nakładamy jarmuż, sałatę, pomidora i kiełki. Przykrywamy druga kromką pieczywa również posmarowanej pastą. Artykuł Pasta do kanapek z ciecierzycą pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaCzas czytania: 2 min Bardzo lubię wędzone ryby, używam ich do kanapek, sałatek, pizzy i past. Dziś chciałam zaproponować wam najprostszą i najszybszą pastę rybną. Miałam wędzoną makrelę, więc przyrządziłam pastę właśnie z makreli, ale możecie do tego użyć dowolnej ryby. Pasta świetnie smakuje na kromce żytniej bagietki z dodatkiem ogórków korniszonowych lub kiszonych. Pasty rybne nie są raczej ulubionym(...)dodatkiem, dodatkiem, który lubiłyby dzieci, a tę chętnie spróbowały. Być może dlatego, że pasta ma bardzo delikatny smak, a to dzięki dodatkowi kremowego serka, który wspaniale łagodzi smak ryby. Print Pasta rybna .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszna pasta rybna. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword ryba Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings
SprawdzonaKuchnia.plwiem czy też tak macie ale mój organizm w styczniu woła „lżej”! Pierwsza rzecz jaką zrobiłam po świętach do jedzenia to ta kanapkowa pasta z ciecierzycy i warzyw. Na samą myśl o jedzeniu wędlin i pasztetów robiło mi się słabo (chociaż te były pyszne i domowe – robione przez moją mamę). Ukręciłam więc sporą porcję pasty z ciecierzycy(...)marchewką i szpinakiem, z dodatkiem pasty tahini i pietruszki… i poczułam się lepiej. Można otworzyć nowy rozdział:) Print Kanapkowa pasta z ciecierzycy z marchewką i szpinakiem Kanapkowa pasta z ciecierzycy z marchewką i szpinakiem, z dodatkiem natki pietruszki i sosu tahini. Keyword ciecierzyca, pasta kanapkowa, szpinak, wegańskie Prep Time 30 minutes Ingredients 1 marchewka 1 cebula 3 ząbki czosnku
Cooking for Emilypasta jajeczna Pasta jajeczna króluje na polskich stołach od wielu lat, to idealny dodatek, który urozmaici nam kolacje lub śniadanie. Ostatnio pojawiło się w sklepach wiele rodzajów past i smarowideł i pomału zaczynamy zapominać o tej klasyce, co chyba nie jest dobre, bo jednak nic nie zastąpi własnej świeżo przygotowanej pasty jajecznej. Składniki: 4 jajka 1 łyżka majonezu 1 łyżka(...)szczypiorku sól, pieprz do smaku opcjonalnie 1 łyżka miękkiego masła Przepis: Jajka ugotować na twardo, obrać i przestudzić, Do dużej miski włożyć: ugotowane jajka, majonez, jogurt, masło i przyprawy. Pastę zblendować, Szczypiorek posiekać i dodać do pasty, całość wymieszać, Tyle pasta jest gotowa. Pasta jajeczna najlepiej smakuje oczywiście ze świeżym własnoręcznie pieczonym chlebkiem. Artykuł Pasta jajeczna pochodzi z serwisu tyfranbox
tyfranboxDzisiaj przepis, który doda Waszym kanapkom życia i koloru! :D Przepis na soczyście zieloną pastę z kaszy jaglanej i zielonego groszku. Pasta ma fajny, orzeźwiający smak z nutką mięty. Poza tym, że może być ciekawą alternatywą kanapkową, pasta będzie świetnie nadawała się do nadziania naleśników lub pierogów, albo jako dodatek do warzyw. Tego typu pasty są świetnym sposobem(...)wykorzystanie resztek w kuchni. Jeśli zostaje Wam resztka kaszy z obiadu, śmiało możecie na jej bazie stworzyć pastę dodając do niej warzywa, strączki, a nawet owoce i miód lub kakao. PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU Z CHLEBKIEM Z PATELNI Składniki na pastę 200 g zielonego groszku (mrożony) 40 g kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem Łyżka serka kanapkowego Mięta, oregano, sól
HealthyCreationsKanapeczki z łososiem i koperkiem mogą posłużyć zarówno jako śniadanie, kolacja ale również jako szybka w przygotowaniu przekąska na spotkanie ze znajomymi. Kanapki przygotujemy w kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wersja klasyczna, a druga odrobinę ostrzejsza z papryką. Każdy będzie mógł wybrać to co lubi… Składniki ok. 400g ciecierzycy (puszka) 3-4 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka pasty Tahini 2 łyżki soku z cytryny dodatkowo ostra papryka Dwie wersje hummusu – przepis Ciecierzycę odsączamy z zalewy. Czosnek obieramy. Wszystkie składniki (oprócz ostrej papryki) wkładamy do blendera. Miksujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cztery potężne składniki, wzmocniona odporność i lecznicze właściwości w przypadku wielu chorób i schorzeń. Już po kilkudniowej kuracji poczujesz powrót sił witalnych i zapomnisz o sezonowych przeziębieniach. Ta pasta ma niezwykłą moc! Recepturę na pastę mamy od kilku lat i od tamtej pory stosujemy ją regularnie, szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy wokół szaleją grypa, angina i przeziębienia. Oczywiście(...)wszelkie choroby przestaną się was imać, ale jest spora szansa, że będziecie zdrów do samej wiosny, a jeśli coś złapiecie, dużo szybciej wrócicie do formy. Warunek jest jeden: pastę trzeba stosować codziennie, najlepiej przez dłuży okres. Dzięki czterem potężnym składnikom doskonale znanym w medycynie naturalnej działa zbawiennie na cały organizm. Właściwości lecznicze Kurkuma: od tysięcy lat używana w kuchni
Kulinarna PolskaWitam Was cieplutko :) Na śniadanie lub kolację polecam bardzo pyszną pastę jajeczną, taką do wykonania bardzo szybko, ja do swojej dodałam ulubioną wędlinę, dodam, że najlepiej użyć taką dobrą jakościowo i ser mozzarella oraz szczypiorek prosto z ogródka, tak, tak, jeszcze w ogródku mam dorodny szczypiorek. Do takiej pasty najlepiej podać świeżutkie i pachnące pieczywo. A jak jest(...)Lubicie takie pasty? Robicie? Może spodoba się Wam mój przepis. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: 5 jajek 1 kulka sera mozzarella ( 125 g ) 10 dag ulubionej wędliny ( najlepiej w kawałku ) szczypiorek według uznania 1 łyżeczka musztardy około 4 łyżki majonezu sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie pysznej pasty z jajek na kanapki: 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy
IzabelawkuchniCztery potężne składniki, wzmocniona odporność i lecznicze właściwości w przypadku wielu chorób i schorzeń. Już po kilkudniowej kuracji poczujesz powrót sił witalnych i zapomnisz o sezonowych przeziębieniach. Ta pasta ma niezwykłą moc! Recepturę na pastę mamy od kilku lat i od tamtej pory stosujemy ją regularnie, szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy wokół szaleją grypa, angina i przeziębienia. Oczywiście(...)wszelkie choroby przestaną się was imać, ale jest spora szansa, że będziecie zdrów do samej wiosny, a jeśli coś złapiecie, dużo szybciej wrócicie do formy. Warunek jest jeden: pastę trzeba stosować codziennie, najlepiej przez dłuży okres. Dzięki czterem potężnym składnikom doskonale znanym w medycynie naturalnej działa zbawiennie na cały organizm. Właściwości lecznicze Kurkuma: od tysięcy lat używana w kuchni
Kulinarna Polska